Så många brott har skett i Falkenberg 2020

Inbrott, stölder, våldsbrott och trafikbrott. Vi har hela listan över anmälda brott, ort för ort i Falkenbergs kommun.

ANNONS
|

Över 2100 brott anmäldes från 1 januari till 1 december 2020 i Falkenberg. Vi har nu en sammanställning hur många av dem som skedde ort för ort.

Fullt rimligt så toppar Falkenbergs centralort och Ullared listan över flest anmälningar. Ullared, med storvaruhuset Gekås, har överlägset flest stölder i butik, 94 stycken, inrapporterade. Men det sker även många trafikbrott, 72 anmälningar.

Det vanligaste brottet i Falkenbergs kommun är olika typer av tillgreppsbrott. Exempelvis stöld, ringa stöld och rån. Men även trafikbrott och våldsbrott ligger högt upp på listan. Se exakt vilka brott som anmälts i din hemort i bildspelet.

Statistiken ger också en bild över orter där väldigt få brott har begåtts under året. En av dem är Källsjö. Totalt finns tolv anmälda brott under årets elva första månader, ett brott om månaden.

ANNONS

Vi ber polisområdeschef Christer Bartholdsson ge sin syn om brottsstatistiken.

– Att Falkenberg låg högst och Ullared tvåa hade jag skrivit under på i förväg. Lite mer överraskande att Slöinge och Vessigebro har så många brott, säger han.

Är det något du blir förvånad över kring siffrorna?

– Nej, absolut inte. Snarare tvärtom, det känns ganska rimligt att det ser ut på det här viset.

Christer Bartholdsson anmärker ändå på att antalet anmälningar av narkotikafall är relativt få.

– Jag kan tycka att narkotikan och trafiken ligger ganska lågt. Men det kan ha sin förklaring att det varit svårt att genomföra trafikkontroller i år med tanke på coronan. Och kontroller av trafik är ofta en bra ingång till andra brott, exempelvis droger, säger han.

– Tappar du fordonskontroller, tappar du narkotikabrott.

ANNONS