Ryttarföreningen i Falkenberg får akutbidrag

Falkenbergsortens ryttarförening har drabbats hårt av pandemin. Nu har man beviljats ett akut bidrag på 300 000 kronor för att rädda verksamheten.

ANNONS
|

Många föreningar har hamnat i ekonomiska problem på grund av coronavirusets härjningar. Ryttarföreningen är inget undantag och har drabbats av en del ekonomiska motgångar på senare år.

Det är inte första gången man sökt och fått krisstöd. För tre år sedan var det sommartorkan som innebar stora extrakostnader. Foderpriset mer än fördubblades till exempel och även priset på halm rakade i höjden.

– De har kämpat med ekonomiska svårigheter under många år. Nu har de på grund av pandemin fått ställa in fyra tävlingar i år som är deras stora inkomstkälla. Det är en jätteviktig verksamhet och det vore förfärligt om de lämnade in, säger Dahn Persson (S) som är vice ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden.

ANNONS

Nämnden har beviljat ansökan om 300 000 kronor i akut bidrag och kommer att göra en rejäl uppföljning på föreningens ekonomi.

– Vi har försökt göra vad vi kan för att sätta en budget som ska hålla detta året. Men det är ju en lite speciell verksamhet. Vi har en väldigt stor anläggning att driva runt och en djurhållning som måste skötas med veterinär och hovslagare plus en del annat. De kostnaderna ligger ju kvar när intäkterna minskar, kommenterar ryttarföreningens ordförande Per Andersson.

– Det ser ljusare ut i tunneln nu med bidraget. Vi räknar med fortsatt uppförsbacke resten av året och jag gissar att det blir det även nästa år på grund av pandemin. Men vi jobbar med åtgärdsplaner för att minska kostnaderna.

LÄS MER: Ryttarföreningen får krisstöd efter torkan

LÄS MER: Falkenbergsortens RF hjälper ridgymnasium

LÄS MER: (Rid)tur i oturen för ryttare

ANNONS