Rotaryklubb gav tårta till Solhaga äldreboende

De boende på Solhaga äldreboende bjöds på alla hjärtans dag-tårta av en av de lokala Rotaryklubbarna.

ANNONS
|

Traditionsenligt uppvaktade Rotaryklubben Falkenberg-Kattegatt de boende på Solhaga äldreboende. Vanligtvis brukar det ske i form av musikunderhållning men i dessa tider med coronavirus och besöksförbud så fick klubben tänka om.

– Tårtor är en enkel gest och kan vi bidra för att göra andra glada och tacksamma så gör vi gärna det. I år, med all isolering som varit, så är vi extra glada att kunna bidra, säger Svante Gordh, en av medlemmarna i Rotaryklubben.

Allt som allt bjöds det på nio alla hjärtans dag-tårtor till de boende på Solhaga.

– Vi har inte råd att ge tårta till alla äldreboenden trots att det hade varit trevligt. Men det har blivit tradition att vi uppvaktar Solhaga. Vi i klubben har ett antal sociala projekt.

ANNONS

Rotaryklubben Falkenberg - Kattegatt har cirka 50 medlemmar och oftast ses de för att äta frukost tillsammans eller lyssna på seminarier. Under 2020 har klubben istället träffats via digitala möten berättar Svante Gordh.

– Vi är ett nätverk där väldigt mycket handlar om att träffa varandra så det är väldigt tråkigt att våra möten har uteblivit det senaste året.

ANNONS