Robotgräsklippare och utemöbler stulna

Trädgårdsstölderna brukar öka under sommarhalvåret och 2021 verkar inte vara något undantag. Under tisdagen anmäldes en stulen robotgräsklippare och stulna utemöbler i Falkenberg.

ANNONS
|

Det var mellan i lördags och i måndags som en okänd person ska ha stulit en robotgräsklippare från ett hushåll på Klostervägen i Falkenberg.

Godsvärdet på robotgräsklipparen låg på 14 500 kronor och polisen har i dagsläget inga vittnen eller iakttagelser att gå på.

Mellan måndagen och tisdagen stals också tre stolar, ett bord och två fårskinn från en trädgård på Kristineslätt. Det uppskattade godsvärdet på den stölden låg på närmare 5 500 kronor.

De säsongsbetonade inbrotten i trädgårdar är inget nytt, enligt Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

— Just den här typen av tillgrepp ökar under sommaren och tyvärr ser vi det varje år att folk blir av med grillar, möbler och så vidare, säger han och fortsätter:

ANNONS

— Det är mer lättillgängligt, på vintern har vi ju grejerna inne. Nu har vi inte haft någon drastisk ökning i år, men det kommer in några anmälningar varje vecka.

Enligt Anders Persson är det inte alltid heller så lätt att uppmärksamma gärningspersonerna under sommarhalvåret.

— Man kanske inte reagerar på samma sätt när det är mer folk ute i omlopp. Men man får försöka vara vaksam om någon går i grannens eller ens egna trädgård, säger han.

ANNONS