Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rickard jobbar för Sveriges artistelit

Lill-babs, Lisa Ajax, Michael Bolton och Robert Gustafsson är bara några av de kändisar som har en koppling till Falkenberg. Här finns nämligen en av Sveriges främsta PR-konsulter – Rickard Werecki.

Han har stora delar av den svenska artisteliten i sitt stall. Dessutom arbetar han bland annat med musikaler och teaterproduktioner. Rickard började sin karriär för 20 år sedan, på Nöjespatrullen i Falkenberg och sedan har det rullat på.
– Jag tycker att det jag gör är så kul. Jag brinner verkligen för teater, musik och kultur, säger Rickard Werecki som tror att hans framgång beror mycket på hans sociala kompetens.
– Artister och jag trivs väldigt bra tillsammans. Oavsett vem det är jag jobbar med för tillfället så har jag oftast väldigt roligt på jobbet, säger Rickard.

Han berättar att han för någon vecka sedan kom på sig själv när han stod med Lillbabs, Ann-Louise Hansson och Siw Malmqvist på en plåtning för Aftonbladet, i 1960-talsmode och skrattade så tårarna rann. Det är en del i hans jobb. Han ser till att hans artister syns.
Han kommer på idéer som han sedan säljer in till olika redaktioner runt om i Sverige.
– Jag försöker komma på olika vinklar och funderar på hur olika tidningar kan vara intresserade av att göra olika reportage. Jag vill alltid ha något som handlar om mina artister i tidningarna, säger Rickard.

Han har jobbat med alla stora stjärnor i Sverige, och säger själv att många har önskat att få arbeta med honom. Det är väl därför hans lista på kunder sträcker sig över flera generationer, målgrupper och genrer.
– Det är faktiskt många som kallat mig PR-guru, säger Rickard glatt.
Hans jobb går ut på att se till att hans klienter syns så mycket som möjligt i media. Kändisar som dyker upp i tv-soffor eller tv-program eller ett stort reportage inför en föreställning eller konsert, är sådant som Rickard gör möjligt. Han är den som skickar pressmeddelanden, skickar förfrågningar till media om intervjuer och tid i rutan eller etern.
– Jag gör allt så enkelt som möjligt för journalisterna och jag försöker se till så att det sköts smidigt med bokningar av intervjuer och så vidare.

Vissa jobb är dock mer minnesvärda än andra. Rickard lever väldigt mycket i nuet och har ibland svårt att berätta vad han har gjort tidigare, men vissa saker har varit mer minnesvärda än andra.
– Jag har precis även börjat nya lokala samarbeten med Falkenbergsrevyn och i dagarna bokat in Bertil Schough och Anna Brommé ”Spexit” som gäster i SVT Gomrronsverige den 27 dec samt även med nya Vesterhavet och ”White Christmas” är också ett av mina nya spännande projekten hemma i Falkenberg som jag ser fram emot här hemma!

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här