Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

– Det här är jobbigt och tråkigt på alla sätt, menar en bekymrad Magnus Wernersson om coronavirusets konsekvenser. Bild: Andreas Sköld
– Det här är jobbigt och tråkigt på alla sätt, menar en bekymrad Magnus Wernersson om coronavirusets konsekvenser. Bild: Andreas Sköld

Revyn spelar vidare tills vidare

Falkenbergsrevyn fortsätter att spela sina föreställningar då man inte har en publik på över 500 människor. Men en stor del av publiken består av äldre människor, hur tänker man där?

I helgen spelas sex föreställningar och räknat från torsdagen återstår 20 föreställningar inför sammanlagt 8000 personer. Det är i princip utsålt säsongen ut med bara några enstaka platser kvar fram till avslutningen den 4 april.

– Väldigt många ringer och ställer frågor. De undrar hur stor salongen är och hur de ska göra. Det besked vi kan ge är att föreställningen spelas och det är upp till dem själva om de vill komma. De flesta som ringer är väldigt förstående och vet vilka regler som gäller, säger revyns vd Magnus Wernersson.

– Självklart följer vi utvecklingen noga när det gäller coronaviruset och följer beslut och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Vi har bara 400 platser i salongen och fortsätter att spela tills det kommer andra besked.

Men samma myndighet uppmanar folk att inte uppsöka äldreboende och er publik består väl till stor del av äldre människor?

– Allting är relativt. Vi har en blandad publik. Visst har vi en del publik som är äldre. Men vi är inget äldreboende.

– Sedan får man hoppas att folk följer myndigheternas uppmaningar och sköter sin hygien på alla sätt så att smittan inte sprids vidare.

Köpt biljett återbetalas inte. Revyn kan försöka sälja den vidare men just nu är man inte nerringda av folk som vill köpa biljetter.

– Det vanliga är att den som inte kan komma ger bort sin biljett till släkt eller vänner. Men nu kan man säkert räkna med att det kommer att bli en och annan tom stol.

Vad händer om ni måste börja ställa in föreställningar?

– Då kommer vi som många andra arrangörer att försöka hitta tidpunkter att spela längre fram.

LÄS MER: Historisk gräns passerad för Falkenbergsrevyn

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här