Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Restauranglokalen vid Tullbron ska ingå i större projekt

Förra året stod den tidigare restauranglokalen vid Tullbron i Falkenberg tom – vilket den gör än i dag. Men nu har kommunen beslutat att lokalen ska ingå i ett långsiktigt projekt.

I den röda stugan med utsikt över Ätran drevs den grekiska restaurangen Olympia Garden under flera år. Men 2019 bestämde sig kommunen, som äger lokalen, för att säga upp kontraktet med hyresgästen.

Sedan dess har lokalen förblivit tom – men till sommaren kan den komma att användas. Detta då den ska ingå i en större plan.

– Det är ett långsiktigt projekt som innebär att vi vill utnyttja de fastigheter som vi äger, och vi har flera hyreslokaler som är charmiga och med bra läge, säger Georgia Ferris (KD), ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden.

– Förhoppningen är att redan under denna sommaren kunna dra igång en mindre form av verksamhet i lokalen. Men det viktiga är att hitta en hyresgäst som vill vara där på lång sikt och med längre öppettider.

Hyra ut i nuvarande skick

Precis som tidigare är tanken att det ska bedrivas serveringsverksamhet. Dels för att lokalen är bäst lämpad för det och dels för att efterfrågan finns.

– Vi har ett väldigt starkt näringsliv i Falkenberg, och särskilt när det gäller mat, menar Georgia Ferris (KD).

I nuläget är lokalen till stor del bara sommaranpassad och saknar därtill köksinredning. Men trots att det är mycket som behövs göras är tanken att den ska hyras ut i befintligt skick.

– Det var diskussioner om att eventuellt göra stora investeringar för att rusta upp lokalen, men nämnden landade i att det är bäst om kommande hyresgäst gör de investeringar de vill.

Offentlig annonsering

Det har redan kommit in en del intressenter till kommunen som har fått upp ögonen för lokalen. Däremot är det ett medvetet val att det ännu inte gjorts klart med en hyresgäst.

– Nämnden är överens om att annonsera lokalen offentligt så att alla kan se det. Vi vill inte utesluta någon som kanske har en jättebra idé men som aldrig fick veta av lokalen innan någon annan fick den, säger Georgia Ferris (KD) och fortsätter:

– Vi hoppas få ut annonsen omgående.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här