Genrebilder, bilden till vänster har inget med den aktuella restaurangen i texten att göra.
Genrebilder, bilden till vänster har inget med den aktuella restaurangen i texten att göra. Bild: Arkiv

Restaurang i Falkenberg misstänks ha använt illegal arbetskraft

Vid en arbetsplatsinspektion på en restaurang i Falkenberg upptäckte polisen en man utan varken uppehållstillstånd eller arbetstillstånd. Nu åtalas den ansvarige på restaurangen för brott mot utlänningslagen.

ANNONS
|

Det var efter ett tips som polisen i Falkenberg tillsammans med gränspolis från Halmstad gjorde en arbetsplatsinspektion på en restaurang i Falkenberg i våras. Inne i köket hittade de en man, iklädd restaurangens kläder som varken hade uppehållstillstånd eller arbetstillstånd i Sverige.

Nu har mannen utvisats och den ansvariga på restaurangen åtalas för brott mot utlänningslagen. Den åtalade mannen säger själv att allt handlar om ett missförstånd och skyller mannens vistelse i Sverige på corona.

– Det var en släkting som var här och hälsade på tidigare under våren. Sedan kom corona och han kunde inte åka härifrån, säger han.

ANNONS

Den åtalade mannen säger också att mannen aldrig jobbat hos dem eller fått någon lön, utan bara var där på dagarna för att han inte skulle vara ensam. Att mannen stått uppskriven i personalliggaren ett flertal dagar under våren förklarar den åtalade mannen med att Skatteverket kräver att alla som befinner sig i personalutrymmen måste stå uppsatta i liggaren.

– Jag har fått böter av skatteverket en gång tidigare när vi inte hade skrivit upp personer i liggaren så nu skriver jag upp alla, säger han.

Om mannen fälls riskerar han böter enligt åklagaren Henrik Möller som är ansvarig för fallet.

ANNONS