Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
15 000. Så många personer uppskattade arrangören att Wheels & Wings lockade. Bild: Kalle Pettersson
15 000. Så många personer uppskattade arrangören att Wheels & Wings lockade. Bild: Kalle Pettersson

Rekorden uteblev för Wheels & Wings

Det "för varma" vädret var troligen en av orsakerna, enligt arrangören, till att inga rekord slogs under årets upplaga av Wheels & Wings.

Röken har bokstavligen talat lagt sig för 2018 års stora motorfest i Falkenberg. Det är av förståeliga skäl en trött Veronica Karlberg, som ingår i arrangörsstaden, som blickar tillbaka på de två bildagarna.

– Det är så svårt att göra en summering. Det var lika lyckat som vanligt tycker jag. Vi förbättrar oss varje år och om det inte finns något att förbättra är det inte roligt att fortsätta. Vi har inte haft ett uppsamlingsmöte, säger Veronica Karlberg under söndagsförmiddagen.

Arrangören Warbergs Automobile Club siktade både på rekord för antal besökare och utställare, men båda uteblev.

– Vi hade alla möjligheter att slå rekord, men tyvärr blev det inte så. I fredags var det för varmt och det märktes. Folk orkade inte på grund av värmen. Vi hade 5000 fordon. Det var 5200 under förra året. Besöksantalet uppgick till ungefär 15 000, ifjol var det 16 000, säger Karlberg och försöker ändå se det positiva i eventet;

– Det var en jättelyckad helg. När man har gått in för att slå rekord och inte gör det blir man lite besviken. Det är som när tävlar överhuvudtaget. Då går man in för guldmedaljen sen när man står på prispallen med ett silver så känns det sådär. Men när allt lagt sig kommer det kännas bra.

Antalet cruisingpass som gick åt hade inte räknats under söndagsförmiddagen, men arrangören uppskattade att det gick åt någonstans mellan 3500 och 3800 av de totalt 4000 stycken.

WAC-ordföranden var medveten om vissa saker med förbättringspotential.

–Vi kan bli bättre i förberedelsestadiet. Jag fick migrän mellan torsdag och fredag och kommunikationen oss emellan och vem som tar hand om vad kan bli bättre.

Hon tillfrisknade och kunde själv cruisa under fredagen.

– Då flöt det på jättebra. Vi valde att köra in på påfarten mitt på varvet och där var det inga köer alls. Inne i själva centrum flöt det på bra, men det fanns vissa flaskhalsar som vi får titta närmare på.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här