Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krögarpar. Lars och Margit Abrahamsson, som har Glommens Fiskekrog, arrangerar även konserter. Men Feel Good-festivalen i helgen ställs in på grund av dåliga väderförhållanden.

Regnoväder sätter stopp för festival

Vädret förväntas bli hårt i helgen och Glommens Feel Good-festival ställs därför in. Arrangören hoppas på bättre förutsättningar nästa år.

I helgen skulle tvådagarsfestivalen Feel Good gå av stapeln ute vid Glommens Fiskekrog. Men förväntade skyfall och stormbyar sätter stopp för det.
– Vi är tvungna att ställa in på grund av skitvädret vi fått i augusti. Fiskekrogen har ett såpass utsatt läge att vi inte klarar av att hantera det, eftersom vi inte har några inomhuslokaler för mer än 80 personer, säger arrangören Lars Abrahamsson.

Han hade räknat med omkring 600 besökare på festivalen och runt 150 biljetter är redan sålda. De som köpt biljetter i förväg får nu tillbaka sina pengar.   
– Det hade nog blivit en fantastisk succé. Vi har kämpat in i det sista och har följt väderrapporten i tre dagar för att se om det skulle bli någon förändring. Men går man ut och ställer sig på scenen nu så blåser man bort, säger Lars Abrahamsson.

Han skrotar inte idén utan vill satsa på festival nästa sommar i stället. För att inte samma scenario ska inträffa funderar han på möjligheten att placera evenemanget i Glommens hamn, som är mer väderskyddad.

– Vi hoppas att kunna ha ett alternativ i beredskap. Det här är vad vi brinner för. Vi har bott i Västindien i 25 år och är inte vana vid de här vädersvängningarna. En del säger att det är såhär i Glommen men jag vet inte, säger Lars Abrahamsson.

Festivalen var tänkt att arrangeras i en västindisk anda.
– Vi hade till och med ordnat en jamaicansk foodtruck från Göteborg. Flera utställare skulle vara på gräsmattan, men det går tyvärr inte, säger Lars Abrahamsson

Längtar du tillbaks till Västindien en sådan här dag?
– Nej, jag gör faktiskt inte det. Jag tar utmaningen och lär mig för varje dag. Vi älskar Glommen och tycker det här är skitkul på alla sätt och vis. Det här är ett stort bakslag men vi ger inte upp, säger Lars Abrahamsson 

Att festivalen i Glommen skulle krockat med Way out west i Göteborg tror han inte hade spelat någon roll.
– Den genren vi står för är något helt annat. Det är mycket reggae, hip-hop, afrobeat och soul. En helt annan musiktyp ,så för det har jag inte varit ett dugg orolig, säger Lars Abrahamsson.
Med en konsert kvar i sommar konstaterar han att han är nöjd med publiktillströmningen som Glommens Fiskekrog haft.
– Varje artist brukar dra omkring 250 personer, säger Lars Abrahamsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här