Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Rånmisstänkta tros ligga bakom fler brott

Männen som misstänks ha utfört flera personrån i Falkenberg i sommar tros också ligga bakom flera andra våldsbrott och stölder.

Den 13 augusti häktades tre unga män misstänkta för delaktighet i flera av sommarens uppmärksammade personrån i Falkenberg. Trion är nära knutna till varandra: två är nära anhöriga och den tredje en kompis.

Nu ser utredningen ut att vara så gott som klar.

– Jag räknar med att kunna väcka åtal på måndag, berättar åklagaren Ann-Christin Claesson.

Läs också: De anhållna misstänks för de flesta av tio personrån

Samtidigt riktas fler misstankar mot de häktade och bilden av tre unga män som har fastnat i en tillvaro kantad av våld och kriminalitet klarnar allt mer.

Redan i juli åtalades en av männen, en 21-åring, i Halmstads tingsrätt misstänkt för misshandel, grov stöld, skadegörelse och narkotikabrott. Enligt åklagaren har han slagit en man med ett basebollträ. Han ska också ha brutit sig in i en bostad i Laholms kommun och därifrån stulit bland annat mobiltelefon, dator och tv.

I veckan åtalades 21-åringen dessutom för fler brott i Falkenbergs kommun. Han misstänks för en misshandel i centrala Falkenberg. 21-åringen ska ha öppnat dörren till en bil och slagit föraren i ansiktet med flera knytnävsslag.

Hans misstänks också för att ha utfört ett bostadsinbrott i Ätran i juli tillsammans med en annan av de rånmisstänkta, också han 21 år.

Den yngste av de rånmisstänkta, en 19-åring, åtalades i onsdags i Varbergs tingsrätt, misstänkt för att ha stulit en bil, kört den trots att han saknade körkort och sedan kraschat i ett dike.