Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/7

Rånet mot Strandbaden påminner om ett annat

– Den här typen av utredningar kan dra ut på tiden, säger åklagare Klas Lundgren om utredningen om rånet mot Strandbaden i Falkenberg.

Vad som också kan förväntas är att polisen kartlägger och utreder om de häktade personerna kan vara intressanta i andra utredningar. 
Till exempel finns det ett ouppklarat rån på Coop Konsum i Markaryd i september 2016 med ett snarlikt förlopp: Tre män hotade två i personalen strax före stängning vid 23-tiden med yxa och kofot, förde undan dem och band dem med buntband medan de länsade ett kassaskåp och kassan på kontanter. De tog även med sig frimärken och tobaksvaror. 
Men därifrån till att hävda att det rör sig om samma gärningsmän är det naturligtvis ett långt steg.
– Och såvitt jag vet är de inte misstänkta för något annat rån än det på Strandbaden, säger åklagare Klas Lundgren.

Samtliga fyra misstänkta blev i fredags häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt rån mot Falkenberg Strandbad den 8 januari. Samtliga nekar. Häktningstiden är satt till två veckor, men man kan anta att tiden förlängs och att åtal dröjer, kanske i månader.
Även om några av de misstänkta, hemmahörande i Laholms och Båstads kommuner, varit bekanta för polisen tidigare, så rör det sig inte om någon etablerad och omfattande kriminalitet. Inte heller är de bekanta under just den här konstellationen i brottsliga sammanhang.

En intressant omständighet, kanske bara en tillfällighet, är att en av de misstänkta gick in på en bilfirma och köpte sig en tämligen påkostad bil – just måndagen alldeles efter rånet på Strandbaden.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här