Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Räddat liv ledde till äktenskap

En tumör ställde livet på sin spets för Simon och Fredrik Dahlberg och gjorde att det blev bröllop.

Simon och Fredrik Dahlberg valde bröllop för att säkra det juridiska. Men väl på dagen handlade det om annat. 
- Från morgon till kväll var det bara kärlek, säger Fredrik Dahlberg. 

I ett nybyggt hus i Långasand bor Simon och Fredrik Dahlberg. Nygifta och lyckliga. Men för ett år sedan ganska precis hade en sjukdom hos en av dem visat hur bräckligt ett samboskap kan vara juridiskt. Simon och Fredrik kände att de inför framtiden ville trygga varandra. Men även om det var det juridiska som ledde till bröllopet så var det annat som var i fokus under dagen.  
- Jag kände innan att förlovningen var det som bekräftade kärleken men nu efteråt känns det som att om konfirmationen bekräftar dopet så bekräftar vigseln förlovningen. När vi stod där och sa ja handlade det bara, bara om kärlek. Och det är väl egentligen självklart, det är ju kärlek ett förhållande bygger på, säger Fredrik.  

Bröllopet beskriver de som mindre. Respektive familjer var medbjudna till såväl vigseln som den efterföljande middagen på en restaurang. 
- Vi ville hålla det litet och hade inte sagt till så många att vi skulle gifta oss. Men ändå fick vi en massa blommor och andra gratulationer från vänner. Det var väldigt rörande, säger Fredrik.  
Efter middagen knöts dagen ihop med tårta hemma hos paret. 
- Fast att vi körde enkelt så gick dagen så himla snabbt. Om det finns ett råd till andra som ska gifta sig är att försöka vara med i stunden och njuta, säger Simon. 
- Och se till att det tas massvis av kort så att ni kan uppleva det igen sen och se vad som verkligen hände och hur allt såg ut, fyller Fredrik i med.  

Valet av datum för bröllopet fanns det en poäng med. 
- Vi gifte oss den 29 februari så vi tänker att var fjärde år ska vi fira bröllopsdag och då ska vi fira i dagarna fyra, säger Simon. 
Äktenskapet däremot firas varje dag och jobbas med. 
- Ett förhållande måste underhållas. Vi försöker att göra små saker för varandra, lita på varandra och ge den andre utrymme och frihet. Att bygga utifrån kärlek och respekt, säger Fredrik.  
 
Om 20 år ser de sig fortsatt gifta och med två barn. Nya huset har de dock lämnat eftersom Simon älskar att snickra så minst ett hus till måste det bli. Tittar de ännu några år framåt så blir det en flytt till. 
- Vi reser mycket och gillar framför allt värme. Så när vi gått i pension ska vi köpa något på Gran Canaria och bo där nere i värmen och bara sitta där tillsammans och ha det fint, säger Simon.  

Fotnot: Artiklen har tidigare publicerats i Falkenbergsposten. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här