Rånare fick med sig tre kassaskåp

Nya uppgifter om rånet på Falkenberg Strandbad. Polisen: "Man har vetat vad man letat efter".

ANNONS
|

Enligt uppgifter från polisen försvann tre kassaskåp från Falkenberg Strandbad efter yxrånet under natten mot söndagen.

– Ett var väldigt stort och har krävt en del armstyrka för att få med sig. Sedan var det två lite mindre. Uppenbarligen har man vetat vad man letat efter och ungefär hur man ska gå till väga, säger Sverker Thorsson, förundersökningsledare på polisen.

Tre personer i personalen bands fast med buntband och enligt Sverker Thorsson var det flera rånare som tog sig in på hotellet. Hur många vill han inte kommentera, inte heller vad som fanns i kassaskåpet eller vilket värde som stöldgodset hade.

ANNONS

– Delvis vet jag vad som fanns i kassaskåpen, men det är inget jag vill gå ut med.

Hur vanligt är den här typen av rån?

– Jag kan inte påstå att vi varit jättedrabbade på den här nivån. Ser man till tillvägagångssättet liknar det väl mest det som hände på guldsmedsbutiken i stan (grova stölden på Ernst Forsell). Där var det bara en gärningsman men det som är likt är att man är ganska kall och ganska snabb och vet vad man ska göra.

Under måndagen har det hållits kompletterande förhör med personalen. Utöver det fortsätter polisen sitt arbete.

– Vi håller på att lägga ett pussel, men så mycket mer vill jag inte säga. Vi är fortfarande intresserade av tips om det är någon som har sett några personer eller bilar vid den här tiden på dygnet. Då får man gärna höra av sig till oss, säger Sverker Thorsson.

Läs också:Kassaskåpet stals vid det brutala rånetochBrutalt yxrån på Falkenberg Strandbad

ANNONS