Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Publikrekord för Winnerbäck

Konsert: Nästan 5 000 personer såg artisten på Stortorget. Arrangör och publik var laddade till tänderna när Winnerbäck återvände till Falkenberg. På 90-talet var han i staden för jämnan, men då spelade han för betydligt färre.

Lars Winnerbäck sitter bakom Strandbaden i låten ”Jag fattar ingenting” från albumet "Daugava”. Kanske var det där han höll till innan konserten i går? Få vet, för hemlighetsmakeriet kring Lars Winnerbäck fortsätter.

– Han har anlänt till Falkenberg och är på hemlig destination. Jag får inte träffa honom förrän efter konserten, säger arrangören Karl-Johan "Karla" Karlsson några timmar innan konserten. 

Då har familjen Thulin från Norrköping varit på plats sedan länge. Förväntningarna är höga och mamma Marie berättar att dottern varken äter, sover och får hjärtklappning innan en Winnerbäck-konsert. 

– Han är snygg och bra musiker. Vi ska stå längst fram i mitten. I Lysekil stod jag där och fick hans munspel vid sista låten. Då kom tårarna, säger Julia Thulin.

Ett annat par som inte vill riskera att missa konserten är två utflugna Långåsbor numera bosatta i Vessigebro.

– Jag försov mig nästan till jobbet men kom i tid hit, säger Nadja Thorup Palo.
Är konserten viktigare?
– Nej! Om chefen läser, säger hon och brister ut i skratt tillsammans med pojkvännen Anton Samuelsson. 

Men vem som är först i kön är det ingen tvekan om. Siffran ett är tydligt ritad med spritpenna på Lina Karlströms hand. Kvällens konsert i Falkenberg är bara en av 18 stycken med Winnerbäck som hon besöker i år. Det gör hon tillsammans med sina två norska vänner som inte är ledsna över att Winnerbäck nyligen gått och gift sig med den norska skådespelerskan Agnes Kittelsen.

– Han är förnuftig som förstår att norskor är bäst, säger Marianne Thoresen. Inför vissa konserter har de tre tjejerna köat omkring 14 timmar innan spelningen. Men i Falkenberg är det inte många som hänger på låset.
– Det har varit en behaglig dag, konstaterar Marianne Thoresen.

För Karl-Johan Karlsson har dagen varit desto mer hektisk. Han springer runt och ger instruktioner, hela tiden med ett stort leende på läpparna.
– Du skulle vart med i den här karusellen alltså, hur skôj som helst. Det blir inte så mycket sömn, mest glädjerus och jobb, säger han.

Med några timmar kvar till konserten finns några av de 5 000 biljetterna kvar. Men det är säkerställt att det blir publikrekord för en konsert i Falkenberg och två timmar Winnerbäck på Stortorget. Melker Anderberg, 11, och farfar Bror Anderberg, 76, hoppas att få en skymt av Lars Winnerbäck innan konserten. 

– Jag tycker det här alla tiders. Roligt att Winnerbäck kommer till Falkenberg, säger Bror Anderberg som gillar musiken men är barnvakt och går själv inte på konserten. Barnbarnet Melker är lite besviken att de missar den. Mamma och pappa får berätta om konserten den här gången men han hopps att Winnerbäck kommer tillbaka – så han får se honom med egna ögon.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här