Problem med felkörningar när väg gått över till linjetrafik

Delar av Hyttens väg i Falkenberg gäller numera endast linjetrafik. Men trafikanterna verkar inte ha hängt med i svängarna. — Det är tydligt skyltat så det ska inte vara några konstigheter egentligen, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

ANNONS
|

Sedan den 3 september är markerade sträckor på Hyttens väg i Skrea endast till för linjetrafik. Men enligt polisen har det missats av trafikanter vid flera tillfällen. Förutom att folk hört av sig och klagat på felkörningarna, har polisens anställda märkt av problemet.

— Många gånger kan det uppstå frågetecken kring vad som gäller när man ändrar om på vägar. Det är en väg man alltid kunnat köra på, så det är nog många som inte tänker på det och som kör på rutin. Men det är tydligt skyltat så det ska inte vara några konstigheter egentligen, säger Anders Persson.

ANNONS

När tidningen är på plats kör två personbilar på vägen för linjetrafik, inom loppet av fem minuter. Och under torsdagen var polisen på plats för att informera alla trafikanter som kört fel.

Felkörningar på vägen kan ge bot

Att köra på vägar som är avsedda för linjetrafik kan innebära 1 000 kronor i böter, för otillåten fordonstrafik gällande motordrivet fordon. Trots att polisen sett ett flertal flerkörningar har det hittills inte blivit någon utdelad bot, säger Anders Persson.

— Det är nytt och vi har full förståelse för att det inte sätter sig direkt. I vissa fall kanske man inte tänker på det. I andra fall kanske man slagit in det på gps:en utan att vägbeskrivningen där blivit uppdaterad. Så vi har inte bötfällt någon för det än, men om det inte efterlevs kommer vi börja göra det, säger Anders Persson.

ANNONS