Prisbelönade caféet stängs — ägaren mot nya drömmar

I två års tid har Frida Hauge drivit det White Guide-belönade caféet Charleston & Kaffe i Falkenberg. Nu väntar nya äventyr i USA för henne och caféet går över till nya ägare. — Det har varit en fantastisk resa, men nu är det dags för nästa dröm, säger hon.

ANNONS
|

I februari 2019 slogs dörrarna upp till den nyrenoverade lokalen på Storgatan där Frida Hauge gett sina drömmar en plats. Men i början av mars tog hon beskedet om att caféet skulle säljas.

— Först kände jag att “hur ska jag kunna lämna detta”? Men konstigt nog så känner jag mig klar nu. Men det betyder inte att jag ångrar caféet, det har varit jättehärligt, säger Frida Hauge.

Från en passion till en annan

I många år är det konsten som har varit Fridas stora passion i livet. Men med allt jobb med caféet har det hamnat i skymundan. När julen kom och hon fick lite semester kom intresset för måleriet snabbt tillbaka, och det tog inte lång tid innan hon bestämde sig för att det var det hon skulle satsa på.

ANNONS

— Jag har kontakter i USA via min man som jobbar med konsthandlare där, och det hade verkligen varit en dröm att få ta mig över havet med min konst. Från Falkenberg till Charleston, säger Frida och skrattar.

I pandemitider har det varit svårt för vissa företag i restaurangbranschen att gå runt, men för Frida har det inte varit några problem alls. Detta då det är Fridas familj som hjälps åt att jobba, och hon slipper därför stora personalkostnader.

— Med tanke på året som varit med corona och alla som har förlorat närstående så känns det att sälja caféet bara som att livet förändras, det är ingen sorg egentligen.

Lokalens gamla historia

Tidigare har Anderssons Optik funnits i lokalen, och denna gamla historia har varit viktig för henne att bevara och plocka fram.

En av caféets väggar har hon kämpat fram med hjälp av att försiktigt skrapa med rakblad genom nio lager av tapet och papper för att få fram det gamla grekiska mönstret från sent 1800-tal. Det finns ännu ingen köpare av caféet, men om hon hittar någon hoppas hon att det gamla kommer att få vara kvar.

— Det hade varit tråkigt om någon kom in och målade för allt. Men så länge jag hittar någon som kommer med visioner och drömmar så blir jag glad. Någon som har drömmar de vill förverkliga, säger Frida Hauge.

ANNONS
ANNONS