Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prisas för projekt om psykisk ohälsa

I veckan har Charlie Eriksson blivit utsedd till en av Veckans Affärer "supertalanger" och vunnit Saj:s pris för Årets föreläsare 2016. Han är från Falkenberg och driver projektet Aldrigensam där sprider information om psykisk ohälsa bland ungdomar.

Grattis till utmärkelserna! Hur känns det?
– Det är superkul och ett bevis på att jag har gjort bra ifrån mig. Det blev jättemånga föreläsningar förra året, så det är kul att det var uppskattat. Så det känns supertacksamt.

Hur kommer det sig att du grundade Aldrig ensam?
– Jag var sjuk själv och saknade information som var riktad till unga vuxna. Därför skapade jag 2013 en plattform där unga med psykisk ohälsa kan mötas. Det är många som hör av sig och delar med sig av sina egna historier eller anhöriga som undrar vad de kan göra. Och många som bara vill tacka för att jag har lyft på locket och för att de vågar prata med sina familjer. 

Trodde du att det skulle bli såhär stort?
– Nej, det var inte min ambition heller. Från början var för att dela min historia för familj och vänner. Men det började trilla in folk och jag insåg att det fanns ett jättestort behov. 

Vad har du på gång härnäst?
– Jag släpper min första riktiga bok i augusti. Den kommer att handla om min historia och samtidigt fungera som en introduktion till ämnet "psykisk ohälsa". Jag kan också säga att jag har lite grejer i Falkenberg på gång under året. Exakt vad kan jag inte gå ut med ännu. 

LÄS OCKSÅ: 
Charlie Eriksson är aldrig ensam

 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här