Pride bjuder på en digital festival

Det går inte att arrangera Pride som vanligt i dessa coronatider. Istället blir det en digital festival som kommer läggas ut i sociala medier nästa lördag, när det egentligen skulle ha varit en riktig folkfest fylld med kärlek.

ANNONS
|

Prideföreningen filmade i sagocaféet i Falkenberg under lördagen. Gäster som var på plats kunde spela in en videohälsning och berätta varför Pride är viktigt för dem.

– Jag intervjuar lite människor och så blir det uppträdande från scenen. Sen blir det en digital festival som kommer att sändas 6 juni, berättar Kålle Gunnarsson, som gick runt mellan bord och scen och lekte programledare.

Jill Wegerup, som är med och arrangerar, berättar att vid tidpunkten när paraden skulle ha varit nästa lördag kommer Prideföreningen istället åka runt i stan med en bil.

– Vi kommer ha musik och vifta med flaggor för att sprida lite Pride-glädje, säger hon.

ANNONS

Videofestivalen kommer läggas ut på sociala medier och på Pride-Falkenbergs hemsida.

– Om det är strålande sol som idag behöver den som är intresserad inte se filmen mitt på dagen, utan när det passar. Men det här är vårt sätt att göra det bästa av situationen för att sprida glädje och kärlek.

– Glädjen och kärleken kan vi sen bära med oss hela året för att orka med att ta kampen mot fördomar och försöka göra ett bättre samhälle där alla är lika mycket värda, säger Jill Wegerup.

ANNONS