Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Premiär på Pippi i Teatergläntan

I dag är det premiär på Pippi Långstrump i Teatergläntan. Två Långstrumpor spelar huvudrollen i sommar. Emma Karlsson från Slöinge och Hanna Holmgren från Stockholm.

För Hanna Holmgren är det premiär i dubbel bemärkelse. Hon har inte gjort Pippi eller spelat utomhus tidigare.
– Jag blev superglad när Kålle frågade. Jag har sett ”Karlsson på taket” och ”Bröderna Lejonhjärta” tidigare och längtat efter att få spela här. Det är som en stor lekplats med väldigt blandade åldrar där leken och fantasin är det viktiga. Föräldrarna är så engagerade och det är som ett stort kollo. Alla är så proffsiga från de yngsta till de äldsta. Jag vet många andra i branschen som pratar om det och vill vara med här.

Van vid Pippi

Emma Karlsson bekräftar den goda stämningen.
– Jag har alltid spelat med Kålle och han är väldigt noga med att alla ska trivas och ha kul. Jag började hos honom 2007 när jag var 9 år och har spelat Pippi många gånger, första gången när jag var 14. Hon är stark inte bara rent fysiskt utan även psykiskt och kan känna sig ensam ibland. 

Första barnrollen

Hanna har bara spelat vuxenroller tidigare och ser fram emot att pröva något nytt.
– Det svåra med Pippi är att all vet vem hon är. Det finns vissa förväntningar om hur hon ska vara, men det får man nog släppa. Jag och Emma gör henne lite olika också. Det är väldigt skickligt skrivet av Astrid Lindgren men man får ta lite av sig själv i rollen och jag försöker plocka minnen och upplevelser från barndomen, säger Hanna som fyller 27 i sommar och bor i Göteborg numera.  

Sista säsongen

Med största sannolikhet blir det sista sommarteatern i Teatergläntan vid Solhaga och det känns lite vemodigt för Emma som varit med hela vägen och bor också i Göteborg nu när hon går på artistutbildning.
– Jag har bara varit och tittat en snabbis på den nya gläntan i Hertingskogen. Men det blir nog bra. Kålle brukar lyckas göra det bästa av det han har. 

Handplockade 

Huvudrollsinnehavarna är handplockade av Kålle Gunnarsson som förklarar varför:
– För några år sedan bestämde jag mig för att ha en barn-Pippi. Jag har sett andra föreställningar och tycker att regissörerna gjort henne överdrivet hyperaktiv och lycklig. Pippis mamma är död och hennes pappa har rest iväg. Jag lyfter fram att det finns mycket sorg hos henne också. Emma fick huvudrollen första gången när hon var 14 och gör en fantastisk Pippi. 

Chansning

– Hanna lärde jag känna på Gran Canaria. Jag hade bara sett henne dansa och sjunga lite men chansade på att ta med henne i ”Full Monty” på Storan och det klickade direkt. Hon är überduktig och kommer att bli jättestor. Men nästa gång jag gör Pippi är det nog läge att gå ner i åldrarna igen.
I dag (30/6) är det premiär och Pippi Långstrump spelas i Teatergläntan fram till och med den 13 augusti.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här