Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Premiär för ny laxfiskeavslutning

Inga fyrverkerier, men väl smörgåstårta och tal. Nu är laxfiskesäsongen avslutad


– Jag har alltid drömt om att bli Mister Lax!
En glad och stolt Magnus Qvarnström tog emot utmärkelsen vid Laxstugan på fredagseftermiddagen.

Laxsäsongen avslutades med smörgåstårta, kaffe och tal vid Laxstugan.
- Tidigare har vi alltid firat med fyrverkerier och festligheter på kvällen. I fortsättningen vill vi göra tvärtom och fira premiären ordentligt, förklarar Per Johansson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Han fick dagen till ära överlämna prischeckar och ätbara laxar till pristagarna. Mr Lax fick dessutom med sig en keramiklax hem. Där hemma finns sedan den 21 juni ytterligare en lax. I frysen ligger vinsten, en 91 centimeter lång lax på 8 kilo, som han fångade i Garvareforsen.
– Det är den överlägset finast fisk jag fått, förklarar Magnus Qvarnström. Han har fiskat i 30 år och fick sitt första napp som 14-åring.
– Det är en svårbeskrivlig känsla att få en lax. Att fiska är en trevlig avkoppling och här träffar man en massa goa gubbar.
– Vad ska du göra med vinnarlaxen?
–Den ska ätas upp, men den är så stor att det krävs många gäster.

Troligtvis blir det mer tid över för matlagning och annat nu när säsongen är över. Anders Gellerstam som är anställd av kommunen kommer också att få äga sig åt annat framöver. Hela säsongen har han varit på plats vid laxstugan för att guida besökare och hjälpa dem som vill pröva på att fiska lax.
– Det kom jättemycket folk i somras, men när semestrarna var slut blev det stopp, berättar han.

Dagen till ära fick den som ville pröva på att fiska göra det gratis. Fyra personer tog chansen. Ingen fick napp. Förhoppningsvis kommer ännu fler nyfrälsa laxfiskare nästa säsong när den nya laxbron är på plats.
– I sommar har vi haft feriearbetare här. De har haft som uppgift att hjälpa nybörjare och skolungdomar som fått fiska gratis, förklara Camilla Hamnemo, enhetschef på park- och kust inom Falkenbergs kommun. 

Ytterligare en nyhet presenterades vid säsongsavslutningen. Priset ”Årets öring” delades ut för första gången. En varbergare kammade hem det. Stefan Thorsson var på plats vid prisutdelningen och förutom det nyinstiftade priset fick han även tredjepriset i årets laxfisketävling för en lax på 6.6 kilo. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här