Prashad har en egen toalett under avloppsbytet

Det är inte bara de boende i fastigheten på Holgersgatan som påverkas av avloppsbytet. Även restaurangen får hänvisa kunderna till en mobil toalett.

ANNONS
|

Enligt folkbokföringen är 22 personer skrivna på adressen på Holgersgtan i Falkenberg. Dessutom ligger den indiska restaurangen Prashad i huset. De påverkas av avloppsbytet eftersom deras kundtoalett inte kan användas under tiden.

– Vi har fått nyckeln till en av de tre toaletterna som finns i vagnen och den ska vara reserverad för våra gäster, säger Bishnu Prasad som äger och driver restaurangen.

En hyresgäst som tidningen träffat har tillfälligt flyttat till en annan bostad eftersom hen känner sig orolig när så många människor delar på så få toaletter. Monica Wobbe, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Falkenbergs kommun, känner till situationen och säger att oroliga hyresgäster bör höra av sig.

ANNONS

– Vi handlägger inte ärenden i förväg, men om det här blir ett problem uppmanar jag dem att i första hand höra av sig till fastighetsägaren. 
Om det inte fungerar kan man vända sig till oss och lämna in ett klagomål, säger hon.

Restaurangen ska inspekteras av Livsmedelsenheten

Monica Wobbe berättar också att Livsmedelsenheten på Falkenbergs kommun har varit i kontakt med restaurangen Prashad och ska göra en tillsyn för att se hur allt fungerar för dem under avloppsbytet. Restaurangägarna själva har inte märkt av några stora förändringar sedan toalettvagnen ställdes upp i måndags.

– Det har inte påverkat oss särskilt mycket hittills. Det är väl lite annorlunda men det är också mycket take away-mat nu på grund av coronaviruset, säger Bishnu Prasad.

Restaurangägaren har fått höra att kundtoaletten ska kunna användas som vanligt igen från och med vecka 29.

LÄS MER:Hyresgäster tvingas använda bajamajor under avloppsbyte

ANNONS