Positivt planbesked för storsatsning i Långås

Linus Hjelm tror på Långås. Under kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde gavs första klartecknet till en storsatsning i området.

ANNONS
|

Långås Mark & Exploaterings AB har ansökt om planbesked för en omfattande bostadssatsning i närheten av Långåsskolan. Bakom företaget står Linus Hjelm, 35 år. Han beskriver sig själv som en inföding som hittat tillbaka efter en tid på vift.

– Vi vill att Långås ska utvecklas och växa, inte dö ut. Det är en plats med massor av potential och vi tror verkligen på området, säger Linus Hjelm.

Vad som ska byggas, och när, är ännu inte klarlagt. I företagets ansökan till kommunen framkommer det att målet är en blandad bebyggelse med både villor, radhus och parhus.

– Det enda vi egentligen vet är att vi inte vill bygga för mycket, utan rätt. Vi vill ha kvar grönområden och utveckla möjligheter till skola, förskola och äldreboende. Mycket ligger i kommunens händer men vi är redo att sätta skopan i marken så snart vi bara kan, säger Linus Hjelm.

ANNONS

Planområdet är drygt tolv hektar stort och marken ägs av Linus pappa och en släkting. Tillsammans med investerare och entreprenörer är det ett stort lag som ligger bakom projektet som leds av Linus Hjelms bolag.

Kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) berättar att det var en rungande kör av bifall som klubbade igenom förslaget på mötet.

– Vi är alltid jättepositiva från kommunens sida när det satsas på landsbygden. Vi har redan storsatsat på skolan i Långås, det är en plats med väldigt goda förutsättningar för bostadsbyggande.

ANNONS