Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Pop up-butiker ska fylla tomma lokaler i centrum

För att fylla lediga lokaler vill kommunen göra det möjligt för så kallade pop up-butiker att slå upp dörrarna i centrum.
– De kan vara öppna i allt från några timmar till nio månader, säger centrumutvecklaren Darcie Smith.

På gatorna och i galleriorna i Falkenberg står många lokaler tomma och letar efter nya ägare. För att motverka den rådande butiksdöden vill kommunen att företag ska kunna etablera sig i stadskärnan temporärt – i så kallade pop up-butiker.

Amerikanskt koncept

– Det kan vara ett bra sätt för företagare som vill komma in och testa en marknad att se hur det fungerar med en butik i centrum, säger Darcie Smith, centrumutvecklare på Falkenbergs kommun.

Konceptet, som kommer ifrån USA men blivit allt vanligare i Sverige de senaste åren, innebär att ett företag hyr en lokal under en kortare period. Ofta i samband med ett stort event eller en viss årstid.

– De kan vara öppna i allt från några timmar till nio månader.

Corona har försvårat

Darcie Smith säger att kommunen bland annat samarbetar med gallerian Kronan för att fylla de lokaler som varit lediga under en längre tid. Men pandemin gör att processen går långsammare.

– Vi hoppas att det kommer öppna något till hösten, men covid-19 har gjort att vi har fått ta några steg bakåt. Det är ju inte jättelätt att etablera något i de här tiderna.

Är det några företag som varit intresserade?

– Ja, det är några stycken faktiskt. Men jag kan inte gå in på detaljer.

LÄS MER: Fortsatta problem med tomma lokaler i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här