Politikerna vill hålla i kostnaderna

Politikerna vill hålla i kostnaderna och hoppas på att spara pengar genom att bygga den nya gymnasieskolan på höjden.

ANNONS
|

Förslaget som presenterades på en presskonferens i maj utgick från den gamla skolans yta när kostnaden beräknades. Politikerna har nu utgått från ett mindre antal kvadratmeter för att få ner kostnaden, berättar Per Svensson (S).

– Vi tror det är möjligt att bygga en skola för 300 miljoner. Vi vill inte låsa upp oss med för stora investeringar innan vi har ordentligt underlag för bygget.

Mari-Louise Wernersson (C), som satt i styrgruppen som presenterade förslaget på 450 miljoner kronor i våras, förklarar att beräkningarna byggde på projekterande i kalkylprogram.

Varför gå ut med 450 miljoner och sedan ändra till 300?

ANNONS

– Vi var väldigt tydliga med att det var styrgruppens förslag. Det var inte förankrat i partigrupper, inga pengar fanns avsatta i budget. 300 miljoner har vi sagt nu och kommer att jobba efter.

De 150 miljonerna ska sparas genom att sätta igång en planläggning för att kunna bygga på höjden och effektivare samt smart planering för att undvika kostnader för evakueringslokaler. Även behovet av att ersätta gymnastiksalen ska ses över. Processen med planläggning pågår parallellt med diskussioner om innehåll.

ANNONS