Polisstation fick utrymmas efter bombhot

En 20-åring bombhotade polisstationen som fick utrymmas. När mannen skulle gripas blev han våldsam och spottade en polis i ansiktet. Nu åtalas han för en rad brott.

ANNONS
|

Vid 9.30 den 25 juni inkom ett samtal till polisen: Jag har placerat ut en bomb på polisstationen och det ska smälla klockan 10.00, hävdade mannen som ringde. Kort därefter ringde han igen för att berätta att han även hade placerat ut en bomb vid socialkontoret. Han sa också att han skulle skjuta med automatvapen vid en bensinstation i Falkenberg.

Det togs snabbt ett beslut om att polisstationen skulle utrymmas. Det innebar bland annat att en då frihetsberövad person som befann sig inne på stationen fick köras till Halmstad. Av säkerhetsskäl tvingades polisen också genomsöka området kring socialkontoret.

Det visade sig emellertid att det handlade om falsklarm – inga bomber hittades.

ANNONS

Polisen visste inte vilken bensinstation mannen menade men kunde se vilket område samtalet kom ifrån. De åkte därför ut till en närliggande bensinstation där de noterade en man med keps, solglasögon och en sjal över mun och näsa. När polisen närmade sig blev mannen omedelbart våldsam och hotfull. Han skrek och kastade sten, enligt polisen.

När ytterligare en polisbil anslöt gick mannen fram och sparkade in en av bilens dörrar. Därefter klev poliserna fram och tog ner mannen på marken. I samband med det blev en av poliserna spottad i ansiktet.

Enligt poliserna var mannen fortsatt hotfull. Han skrek att han skulle döda poliserna, en efter en, när de inte är i tjänst. Han pratade också om att han skulle spränga polisstationen. "Snart smäller det", ska mannen ha sagt enligt polisen – trots att de inte hade sagt något om någon bomb.

Den misstänkte 20-åringen anhölls samma dag och häktades ett par dagar senare. Sedan dess har han varit frihetsberövad. Nu åtalas han för falskt larm, förgripelse mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Mannen har varit fåordig i förhören med polisen. Det enda som egentligen har framkommit är att han förnekar brott.

Bland bevisningen finns, förutom polisernas vittnesmål, larmsamtalen samt en inspelning från polisbilen där man ska kunna höra mannen rikta hot mot poliserna.

ANNONS
ANNONS