Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisjakt slutade i bäck i Getinge

Under natten jagade polisen misstänkta inbrottstjuvar efter att larmet gått i en butik i Slöinge. Flyktbilen hamnade i en bäck och i fordonet hittades ett kassaskåp.

Klockan 03.20 gick larmet i en matbutik i Slöinge. När väktare kom till platsen var de misstänkta gärningsmännen inte kvar men den polispatrull som var på väg till butiken mötte dock en personbil som kom körande i hög hastighet därifrån.

– Patrullen vänder om och följer efter bilen och upptäcker då att den kört i diket en bit längre bort längs vägen, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Dikeskörningen inträffade i Getinge-trakten, där den flyende bilen hamnade i en bäck och flera personer ska ha hoppat ut och sprungit från platsen.

– Det är oklart hur många de var men en hundpatrull börjar spåra i området där och påträffade då en man, född -82, som grips, säger Adlersson.

I bilen hittade polisen brytverktyg och ett kassaskåp. Det mesta tyder dock på att skåpet inte kommer från matbutiken i Slöinge.

– När man tittar på butiken finns det brytmärken men det verkar som att de inte har lyckats ta sig in, så kassaskåpet verkar komma från ett annat inbrott.

Under natten anmälde en bensinmack i Slöinge att även de haft oönskad påhälsning - och att man i samband med detta blivit av med just ett kassaskåp. Misstanken är således att skåpet kommer därifrån.

När mannen som greps blev visiterad hittades även en ny mobiltelefon, som polisen tror är stulen. Det finns i nuläget inga uppgifter om att den gripne är känd av polisen sedan tidigare.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här