Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Polisinsats vid Fajansskolan – polis avlossade skott

När polisen skulle gripa en misstänkt inbrottstjuv gjorde han utfall med kniv och påk. Polisen tvingades då avlossa ett varningsskott vid Fajansskolan i Falkenberg. Flera barn blev vittnen till den dramatiska händelsen.

Strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen dundrade en civilpolisbil fram på gång- och cykelvägen utmed Fajansskolan i Falkenberg.

Hallands Nyheters reporter blev vittne till den dramatiska händelsen. En annan polis drog sitt vapen mot en misstänkt gärningsman och avlossade ett varningsskott. Mannen kunde omhändertas på gång- och cykelvägen mellan Fajansskolan och tennisbanan.

– Vi får initialt larm om ett pågående inbrott på Fajans och ett signalement på den misstänkta gärningsmannen. Vi får uppgifter var han befinner sig och åker dit, säger yttre befäl Martin Svensson.

– Han är då beväpnad med kniv och påk och gör utfall mot polisen. De tvingas dra vapen och avlossar i det här läget ett varningsskott.

I samma veva passerade flera skolungdomar platsen och blev vittnen till händelsen.

– Vi är på skolan och pratar med lärare och försöker fånga upp de här eleverna, säger Martin Svensson och poängterar att det inte är något brott som är riktat mot skolan på något vis.

Den misstänkta gärningspersonen, som ska vara en man i 50-årsåldern, låg med handfängsel på cykelvägen en stund innan han vid 08.20 fördes iväg med en polispatrull till arresten i Varberg.

Enligt polisens presstalesperson, Fredrik Svedemyr, kom larmet om ett inbrott vid 07.52 på torsdagsmorgonen.

— Målsägande kommer in till sin bostad och upptäcker gärningspersonen i köket. Det är oklart hur personen tagit sig in. När han upptäcker honom så lämnar han bostaden, säger Fredrik Svedemyr.

— Anmälaren följer efter gärningspersonen och larmar polis. Vi ansluter och anträffar gärningspersonen i anslutning till skolan. När vi gör det så gör han ett utfall mot en patrull med tillhygget.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Vid halv tio är ett större område fortfarande avspärrat invid Fajansskolan i väntan på att på att polisens tekniker ska göra en undersökning av bostaden.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här