Polisinsats i bostadsområde

En man i 40-årsåldern blev natten till tisdag skjuten i benet i ett bostadsområde i Falkenberg. Den skottskadade fick föras till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grov misshandel.

ANNONS
|

Det var runt midnatt som polisen larmades till Fajans i Falkenberg. HN:s utsände kunde se hur ambulans tog om hand om en person som jämrade sig liggandes på marken. Han fördes därefter iväg med ambulans till sjukhus.

– Målsägande var vaken och talbar, och vi kommer att fånga upp personen på sjukhus sen, säger Anders Wennergren, polisens vakthavande befäl i Väst.

Flera personer som befann sig i området har uppgett att de hörde en kraftig smäll runt midnatt. Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisens avdelning grova brott, anlände till platsen vid 01.30. Han bekräftade att en person blivit skjuten.

ANNONS

– Ja, han är skottskadad i benet, säger han.

Utreder grov misshandel och grovt vapenbrott

Polisen uppgav att den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi vet vem det är sedan tidigare. Nu försöker vi luska lite runt honom för att veta vad som hänt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Men vi kan inte gå ut med fler detaljer i nuläget. Det är för tidigt att säga, säger han.

Den misstänkte flydde i bil

Polisen har sökt med hund i området och en helikopter hovrade över området i över 30 minuter. Polisens tekniker larmades till platsen för att göra en teknisk undersökning.

Ett vittne HN har pratat med hörde hur någon sprang i närheten av brottsplatsen innan smällen. Hen hörde även upprörda röster.

Enligt polisen ska en misstänkt gärningsman ha lämnat platsen i bil, men under tidig tisdagsmorgon var ingen gripen.

– De uppgifter jag har är från 06:45 och då hade vi ingen misstänkt gripen, sade polisens presstalesperson Thomas Fuxborg klockan 07:15.

LÄS MER:Man knivskars under bilfärd på E6 utanför Varberg

LÄS MER:Polisen utan spår efter skottlossningar i Falkenberg

LÄS MER:Polischefen om gängkriminalitet, kampen på Sloalyckan och mordet på Tullbron

ANNONS