Polisinsats efter mordförsök på Tullbron i Falkenberg

En man är förd till akuten efter ett större bråk på Tullbron i Falkenberg.

ANNONS
|

Enligt ett vittne är det flera polispatruller på plats, däribland en hundpatrull. Ambulansen har också varit vid Tullbron men kört därifrån. Tullbron är avspärrad.

Larmet till polisen gällde stickskador.

”Mannens skador ska enligt uppgifter till polisen föregåtts av något bråk där flera personer ska ha varit inblandade”, berättar polisen.

Polisen ”bedriver nu en intensiv jakt efter gärningsperson/er och arbetar parallellt på brottsplatsen med initiala förundersökningsåtgärder”.

Ingen gripen efter mordförsöket

I nuläget finns det ingen gripen.

– Vi genomför en massa polisiära åtgärder som vi inte kan kommentera, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst.

Finns det något signalement?

– Det är uppgifter som är i en pågående undersökning. Det är inget vi kan gå ut med.

ANNONS

Söker ni en eller flera personer?

– Det är också en uppgift som vi inte kan kommentera i nuläget. Vi vill inte varsko eventuella personer att vi letar efter dem, som du säkert förstår.

Polisens hundpatruller sökte på platsen under kvällen, som ni ser i filmen nedan.

På platsen finns också kommunens fältassistenter.

– Vi träffar massa ungdomar i vårt arbete så då blir det lätt att de till oss och undrar vad som hänt. Vi vet inte men vi kan se att det hänt något allvarligt annars är det inte så mycket polisbilar här och en helikopter. Så de ställer frågor men vi kan inte ge några svar men vi försöker att hjälpa till att lugna ner dem, säger fältassistent Jörgen Gomersson.

– Det är därför vi är här, vi kan inte svara på några frågor men vi kan vara trygga vuxna ute för dem i fall de känner sig otrygga när de ser mycket polisbilar och så där, säger Suzan Bozovic, också hon fältassistent på Falkenbergs kommun.

Allvarliga skador

Mannens skadeläge är oklart. Skadorna bedöms som allvarliga. Mannen har förts till Varbergs Sjukhus där det även är en polispatrull på plats.

Brottsrubriceringen är just nu försök till mord.

ANNONS

Polisen hade vid klockan 22.30 inga nya uppgifter att lämna – varken om tillståndet hos den skadade eller om jakten på gärningsmannen / gärningsmännen.

ANNONS