Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs kommunpolis Anneli Svensson berättar om arbetet på Falkagård till följd av senaste tidens bränder. Bilden är ett collage.
Falkenbergs kommunpolis Anneli Svensson berättar om arbetet på Falkagård till följd av senaste tidens bränder. Bilden är ett collage.

Polisen väntar besked kring Falkagårdsbränderna

Polisen i Falkenberg ser det som föga sannolikt att förra veckans två bränder på Falkagård klaras upp – men hoppet lever i båda fallen. Samtidigt fortsätter det brottsförebyggande arbetet i området.

På söndagsnatten den 28 juni brann en moped intill en byggnad på Stenfalksvägen på Falkagård. Fem dagar senare brann det på en lekplats ett stenkast därifrån efter att någon hällt ut brandfarlig vätska. Dessa två bränder är bara de senaste i raden av misstänkt anlagda bränder i området de senaste månaderna.

Johan Sundin, förundersökningsledare på polisen i Falkenberg, berättar att inga vittnen har hört av sig av med några iakttagelser kring mopedbranden. Det kan eventuellt tillkomma uppgifter, men om inte de ger något kommer ärendet läggas ned, menar han. Vad gäller branden på lekplatsen finns det mer konkreta uppgifter att gå på.

– Där har vi någon form av teknisk bevisning som vi kommer skicka på analys. Går det inte att få fram DNA eller fingeravtryck kommer det ärendet också läggas ned, säger Sundin, som tillägger att det är föga sannolikt att något av brotten klaras upp.

Brottsförebyggande arbete på Falkagård

Parallellt med utredningarna fortsätter det brottsförebyggande arbetet i Falkagård.

– För att förhindra att detta händer igen har vi ett pågående arbete sedan en tid tillbaka som varit, och är, personalintensivt, säger kommunpolis Anneli Svensson.

Sedan början av maj har polisen även tillgång till drönare som flyger över Falkagård. Men någon fast kamera finns inte uppsatt. Den plockades ned den 8 april efter tre månader i bruk.

– Vi blir försedda med kameror regionvis (Region Väst) och i både Göteborg och Borås finns områden som är mer brottsdrabbade. Det är den krassa och konkreta verkligheten. Hade vi haft obegränsat med kameror hade vi satt upp kameror på Falkagård, säger Anneli Svensson.

Samtidigt är hon noga med att lyfta fram det arbete som görs på Falkagård av flera olika aktörer för att skapa en tryggare miljö.

– Flera personer som bor på Falkagård har visat upp ett starkt engagemang för sitt område, till exempel genom att anordna kvällsvandringar. De initiativen är väldigt värdefulla.

Kommunens trygghetsarbetare och fältarbetare jobbar också hårt för att skapa trygghet och goda relationer i området, tillägger Anneli Svensson.

LÄS MER: Brand på lekplats på Falkagård

LÄS MER: Ännu en brand på Falkagård

LÄS MER: Lokaler förstörda i mordbrand på Falkagård

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här