Polisen vädjade till allmänheten om tips efter misstänkt mordförsök

En man på cykel och en man i en liten mörk bil. Det har varit polisens viktigaste spår i jakten att finna den skyldige till mordförsöket på en 80-årig kvinna i Falkenberg på lördagseftermiddagen. På måndagsförmiddagen meddelar polisen att en man i 50-års ålder har gripits.

ANNONS
|

Det var på lördagseftermiddagen som en kvinna i 80-årsåldern överfölls och blev stucken med ett vasst föremål under en promenad vid Smedjeholm i Falkenberg.

En man har sett cykla från brottsplatsen i okänd riktning och sent på lördagskvällen gick polisen ut med ett nytt spår:

– Kvinnan har sagt att hon såg en man i en liten mörk bil i området innan hon blev överfallen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Båda spåren är fortfarande högintressanta för polisen. Nu vädjar man till allmänheten om fler tips och iakttagelser.

– Vi är kvar i området så att folk kan komma och prata med oss. Varje iakttagelse är viktig och kan visa sig vara viktiga pusselbitar för utredningen. Berätta hellre för mycket än för lite, säger Hans Lippens.

ANNONS

Enligt uppgifter från Region Halland vårdas kvinnan för knivskador, kan ni bekräfta att det är en kniv som har använts?

– Det är möjligt att det är så, men vi har inte hittat någon kniv eller något annat stickvapen.

Polisen har ännu inte gjort några tekniska fynd i området runt brottsplatsen. Sökandet fortsatte med hundpatruller och kompletterande dörrknackning under söndagen.

Enligt uppgifter till tidningen var kvinnan vaken och talbar på väg till sjukhus i ambulans. Varbergs sjukhus meddelar via Region Hallands pressavdelning att man inte vill uttala sig om hennes skadeläge.

ANNONS