Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Polisen utreder nattens brand på Skrea camping

En husvagn totalförstördes efter en brand natten till måndagen. Det brann även vid Sommarvägen i närheten och på Hjortsberg. ”Man får en olustig känsla”, säger Jan Westlund, ägare till Skrea camping.

Natten till måndagen brann det på flera platser i Falkenberg. Värst var det på Skrea camping. Där totalförstördes en husvagn som stod parkerad i närheten av en gång- och cykelbana utmed Strandvägen.

– Jag blev inringd vid midnatt. Då var det full brand i en husvagn. I den vevan fick vi höra att det även brann i en papperskorg, i en rondell och utanför ett hus. Det kom rök från flera håll och det var många polisbilar som var ute och snurrade, säger Jan Westlund, en av ägarna till Skrea camping.

Han är bestört över det som hänt.

– Vi har tyvärr fått ringa husvagnsägarna och ge dem beskedet att deras vagn inte finns kvar. De tog det väldigt hårt, det var ju ett av deras hem, säger Jan Westlund.

– För oss som campingägare är det här jobbigt, man får en olustig känsla. Samtidigt är vi väldigt glada över att det inte spred sig.

Jan Westlund är ganska säker på att det inte rör sig om en olycka.

– Vi vet ju inte, men jag tror inte att det var en olycka. Det är skadegörelse och det kändes som att polisen var ganska säkra på det. Det har ju brunnit på flera ställen, säger han.

Närmsta granne till den totalförstörda husvagnen är Roscoe Wells. Han vaknade vid 01-tiden av branden.

– Det lät som en elgenerator, så jag gick upp och tittade. Då såg jag branden och att brandkåren var på plats. Det är ju fruktansvärt och hemskt.

Det var ganska nära din husvagn, hur känner du nu?

– Det är klart att jag blir orolig nu, säger Roscoe Wells.

Under måndagen var en saneringsfirma på plats på campingen för att ta hand om den förstörda husvagnen.

Men det var inte bara på Skrea camping det brann under natten. Räddningstjänsten fick även rycka ut till ett buskage utmed Sommarvägen och vid Hertingrondellen.

– Det här är absolut inte bra. Vi vill verkligen inte ha någon våg av bränder, säger Lars-Gunnar Bengtsson på räddningstjänsten, som inspekterade nattens bränder under måndagen.

Polisen arbetar med två utredningar

Enligt Marie Nilvé på polisens sambandscentral i Halland jobbar de nu med två parallella utredningar i samband med bränderna.

– Ärendet med den nedbrunna husvagnen rubriceras som skadegörelse genom brand. Rubriceringen har blivit skadegörelse när det inte funnits någon större spridningsrisk eller fara för människoliv, säger hon.

Polisen utreder också ett fall av allmänfarlig vårdslöshet efter den brand som skett utomhus på campingen.

– I rapporten står det att det varit en brand i ett skogsbryn i anslutning till campingen, säger Marie Nilvé.

Polisen har i nuläget ingen gripen eller misstänkt för någon av bränderna.

– Eftersom de har skett ära varandra i både tid och rum så undersöker vi eventuella samband, säger hon.

Enligt Marie Nilvé så kommer polisen inte att genomföra någon teknisk undersökning på platsen utan kommer istället att jobba med det som ett spaningsärende.

– Vi ska se vad eventuella vittnesuppgifter kan ge oss och undersöka eventuella tips. Eftersom de har skett ära varandra i både tid och rum så undersöker vi eventuella samband, säger hon., säger hon.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här