Polisen har ett antal personer misstänkta för brott på Falkagård. Enligt polisens utredare Jesper Koch handlar det om saker som skadegörelse, narkotikabrott och olovlig körning. (Bilden är från i somras när föreningslokalen på Stenfalksvägen utsattes för ett brandattentat).
Polisen har ett antal personer misstänkta för brott på Falkagård. Enligt polisens utredare Jesper Koch handlar det om saker som skadegörelse, narkotikabrott och olovlig körning. (Bilden är från i somras när föreningslokalen på Stenfalksvägen utsattes för ett brandattentat). Bild: Håkan Johansson

Polisen utreder ett tiotal ärenden kopplade till Falkagård

Flera av de som är misstänkta för brott på Falkagård misstänks sedan tidigare för en mängd brott i övriga Halland. ”Jag sitter nog med ett 40-tal ärenden där de här individerna förekommer”.

ANNONS
|

Det säger Jesper Koch, förundersökningsledare och utredare på polisen i Falkenberg som ansvarar för att samordna utredningarna kopplade till brotten på Falkagård.

Bland annat gäller det den anmälan om sabotage mot blåljuspersonal efter förra veckans stenkastning mot polis. Men även en rad fall av skadegörelse, narkotikabrott och olovlig körning enligt Jesper Koch.

– Det jag sitter med just nu är att bilda mig en helhetsuppfattning över det som hänt på Falkagård. Det är ett fåtal personer som står för majoriteten av brotten, problemet är bara att vi är inte de enda vi som utreder dem. De här personerna har begått brott på andra platser än i Falkenberg, säger han och utvecklar:

ANNONS

– Vi måste redovisa allting vid ett och samma tillfälle för åklagarna. Om vi är klara att presentera vårt en morgon så kanske de här personerna har begått nya brott under natten. Men vi har en plan för det också och jag ser ganska förhoppningsfullt på att vi ska kunna redovisa något inom en snar framtid.

Personer misstänkta för brott utanför Falkenberg

Men ni är säkra på att de här personerna begått brott på andra ställen?

– Ja, de förekommer som skäligen misstänkta (lägre misstankegraden, reds. anm) för en rad brott i övriga Halland. Inte av den digniteten att alla poliser i Halland vet vilka de är men polisen i Falkenberg har ju koll på de här personerna.

Vad gäller det då för typer av brott?

– Det är allt ifrån ringa narkotikabrott till inbrottsstölder och olovlig körning. När det gäller Falkagård handlar det mest om skadegörelse och olovlig körning. Men de förekommer kors och tvärs i en massa olika ärenden. Nu måste vi samordna det så att det kan redovisas ihop.

Oftast har det pratats om att det är ett ungdomsgäng som ställer till problem på Falkagård, handlar det här om äldre personer?

– Det är lite blandat men mitt fokus ligger på de äldre som går att väcka åtal mot. Oftast är det en del småkillar som hänger i svansen på de lite äldre och mycket av det som sker på Falkagård kan beror på att det är dessa individerna som får det att ske.

ANNONS

Sedan tidigare har polischef Christer Bartholdsson sagt att en hel del mopeder beslagtagits och enligt Jesper Koch har ytterligare spår säkrats på Falkagård och skickats till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys.

LÄS MER:Boende på Falkagård vill att kommunen gör mer

LÄS MER:Kommunen vill ta i med hårdhandskarna på Falkagård

LÄS MER:Byggägarens truck sattes i lågor på Falkagård

LÄS MER:Ungdomar kastade sten mot polis på Falkagård

ANNONS