Sex personer misstänks för inblandning i storbråk på Falkagård.
På torsdagen slog polisen till mot flera adresser i Falkenberg. Sex personer misstänks för inblandning ett storbråk på Falkagård.

Polisen slog till efter familjebråk på Falkagård

Polisen grep vid en gemensam synkad insats sex personer i torsdags. Samtliga misstänks vara inblandade i ett stort familjebråk på Falkagård i oktober.

ANNONS
|

I torsdags morse slog polisen till mot tre adresser i Falkenberg och en i Skåne. Totalt plockades sex stycken, både yngre och äldre personer, in för förhör. Åklagaren Jon Lindahl valde att anhålla fem av dem. Den sjätte är dock fortsatt misstänkt för inblandning i brottet.

Bakgrunden är ett storbråk som eskalerade mellan två familjer på Falkagård i början av oktober. I ärendet finns flera anmälningar om grovt olaga hot. Totalt sex polispatruller var på plats i fyra timmar för att lugna ner situationen.

Nu har utredningen kokats ner till sex personer som nu misstänks för grovt olaga hot, grovt hemfridsbrott, misshandel och övergrepp i rättssak. Brotten ska ha skett sent den 2 oktober. Dessutom finns misstanke om olaga frihetsberövande i april som kopplas till ärendet.

ANNONS

Det är en familj, som bor på Falkagård, som är målsäganden. Men det finns även anmälningar mot dem som åklagaren ser över.

Åklagare Jon Lindahl och utredare har hållit flera förhör med de misstänkta personerna.

– Jag kommer begära en av personerna häktad i dag (läs fredag). Övriga är fortfarande anhållna och vi kommer jobba vidare med fler förhör, säger Jon Lindahl.

Mannen som är i 30-årsåldern häktades i Varbergs tingsrätt. Han misstänks för misshandel, grovt olaga hot, hemfridsbrott, grovt brott, samt övergrepp i rättssak vid fyra olika tillfällen. De tre första brotten ska ha skett den 2 oktober. Övergrepp i rättssak skedde 6, 14, 15 och 21 november.

Om någon av de övriga fyra som sitter anhållna kommer begäras häktade kommer det att ske under helgen.

ANNONS