Polisen släpper bild över området där en kvinna i 80-årsåldern attackerades.

Polisen vill ha in fler uppgifter i jakten på den person som attackerade en kvinna i 80-årsåldern i Falkenberg. Nu släpper polisen en bild över området och hoppas komma i kontakt med personer som befunnit sig på platsen.

ANNONS
|

Det har snart gått en månad sedan en okänd gärningsman attackerade en kvinna i 80-årsåldern vid Smedjeholm i Falkenberg. Redan dagen efter greps en 50-årig man misstänkt för brottet. Mannen släpptes efter två dagar men var fortsatt misstänkt. Nu berättar Christer Bartholdsson, chef för lokalpolisområde Falkenberg, att alla misstankar mot mannen är avskrivna.

– Mannen är noga förhörd och de uppgifter han lämnat kontrollerade. Han är inte längre misstänkt för brottet, säger Christer Bartholdsson.

I den fortsatta jakten på en gärningsman går polisen nu ut med en kartbild över området där kvinnan attackerades.

– Vi vet att det fanns fler fordon och människor på platsen i anslutning till brottet som vi inte har kommit i kontakt med, säger Christer Bartholdsson.

ANNONS

Han säger också att det redan nu är en väldigt stor utredning som skapar mycket engagemang hos både polisen och allmänheten.

– Vi befinner oss fortfarande i steg ett av utredningen som handlar om att samla in så mycket information vi kan innan vi kan börja bearbeta den.

Han berättar dock att det arbetar utifrån att det rör sig om ett oprovocerat brott.

– Vi har inte lyckats skapa någon motivbild eller hotbild mot kvinnan. Utan hon har befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle, säger han.

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus men hennes tillstånd har förbättrats. Enligt Christer Bartholdsson har polisen fortfarande inte lyckats identifiera vad det är för vapen kvinnan blivit attackerad med, förutom att det är ett vasst föremål.

– Hon har ändå haft tur i oturen. För de skador hon fått och det våld hon blivit utsatt för så hade det kunnat sluta mycket värre, säger Christer Bartholdsson.

LÄS MER:Äldre kvinna stucken med vasst föremål

LÄS MER:Polisen efterlyser iakttagelser efter mordförsöket i Falkenberg

LÄS MER:Polisen fortsätter jakten efter knivattacken i Falkenberg

ANNONS