Bild: Google Maps/Arkivbild: TT
Bild: Google Maps/Arkivbild: TT

Polisen saknar drabbade efter storbråk på Stortorget

Storbråket utanför Pressbyrån i måndags utreds inte vidare i dagsläget. Ingen drabbad har ännu gett sig till känna för polisen.

ANNONS
|

Flera personer blev i måndags eftermiddag vittnen till ett storbråk i närheten av Pressbyrån på Stortorget. Det ska ha rört sig om uppemot 25 personer som gjorde stämningen så hotfull att vittnen larmade polisen. När patrullen kom till platsen hade bråkmakarna skingrats.

– Det fanns en anmälan upprättad men den är numera avskriven. Vi har ingen målsägande, säger polisens förundersökningsledare Johan Sundin.

Personer, som hört av sig till HN efter händelsen, upplevde situationen som mycket obehaglig. Men trots att bråket inträffade strax innan klockan 16 på måndagseftermiddagen, en tid då många människor rör sig i centrum, är vittnesuppgifterna både knapphändiga och lite motstridiga, enligt polisen.

ANNONS

– Enligt anmälan är det någon form av bråk. Någon ska ha uppfattat det som att några jagade någon och det ska ha varit en bil som lämnade platsen. Men vem gör vad? Och vad gör de? Folk blir chockade och det är en jättesvår vittnessituation, säger Johan Sundin.

Har det varit tillhyggen inblandade?

– Det är lite oklart. Vittnena har berättat om alltifrån käppar och baseballträn till batonger.

I nuläget är utredningen nedlagd i väntan på nya eller bättre uppgifter.

– Skulle någon ge sig till känna, som fått stryk den dagen, så är det ett annat läge. Men har vi ingen målsägande så gör vi inte en massa utredningsarbete i onödan. Ingen har i alla fall åkt ambulans från torget, säger förundersökningsledaren.

ANNONS