Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Polisen söker efter vittnen till mordet

En joggare ska ha stannat till vid bråket som slutade med att en man mördades vid Tullbron i Falkenberg. Polisen söker nu efter personen och ännu fler vittnen. Den misstänkte gärningsmannen häktades i helgen.

Den misstänkte mannen har adress i Falkenberg. Han är dömd till villkorlig dom och böter en gång tidigare för lindrigare förseelser. På söndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. Varbergs tingsrätt bedömer att det annars finns risk att han avviker eller undanröjer bevis.

Mannen medverkade via videolänk och såg sammanbiten ut före och efter förhandlingarna som fördes inom lyckta dörrar. Åtal ska vara väckt senast den 28 maj.

Polisen söker vittnen

I onsdags utbröt ett större bråk på Doktorspromenaden vid Tullbron. Det slutade med att en man avled av sina stickskador.

Polisens utredning pågår för fullt. Men nu behöver utredarna hjälp av allmänheten. Specifikt av en joggare och fiskare som ska ha befunnit sig vid platsen.

– Vi vet att det funnits personer som stått och fiskat där, det har vi uppgifter på. Det ska även ha varit en joggare som stannat till vid platsen och sprungit vidare, säger Johanna Åström, chef på polisens avdelning grova brott i södra Halland.

Hon hoppas att de och även andra vittnen hör av sig med uppgifter till polisen.

– Vi är angelägna om att komma i kontakt med vittnen som kan ha befunnit sig på platsen mellan 18.30 och 19.30-tiden, säger hon.

Innebär det här att ni har ont om vittnen till händelsen?

– Vi behöver höra samtliga vittnen som varit på platsen. Det saknas en hel del vittnen som kommit till vår kännedom. Har man gjort några iakttagelser men själv bedömt dem som ointressanta, så kan det ändå vara värdefullt för oss, säger Johanna Åström.

Hon uppmanar personer att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Det är för övrigt locket på från utredarna när det gäller utredningen. Johanna Åström hänvisar till åklagare Sofia Corin som är förundersökningsledare i fallet.

– Jag hänvisar till förundersökningssekretess i det här skedet av utredningen, säger hon.

Under fredagen var flera poliser vid brottsplatsen och sökte i bland annat buskar. Exakt vad de letade efter vill inte polisen kommentera. Till exempel om det är det misstänkta vapnet.

– Det vill jag inte kommentera, säger Johanna Åström om vapnet är hittat eller inte.

Den misstänkte mannens försvarare Jan Ahlström träffade sin klient på fredagsförmiddagen. Då hölls ett första längre förhör med mannen.

– Det jag kan säga är att han förnekar de här misstankarna, säger Jan Ahlström.

Polis och åklagare ville i helgen inte ge några ytterligare detaljer utan hänvisar till sekretess av utredningstekniska skäl.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här