Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Polisen söker efter försvunnen pojke

Sökinsatserna efter den försvunne pojken pågår fortfarande. Både polisen, militären och frivilliga deltar i sökandet.

Polisen i Falkenberg gick under tisdagskvällen ut med information om att en 12-årig pojke med Downs syndrom var anmäld försvunnen. Pojken ska ha försvunnit på Tröingeberg i Falkenberg vid 17-tiden. Han ska ha gått iväg med en hund som senare återfanns.

Polispatrull, privatpersoner som engagerat sig samt Missing people sökte efter pojken under hela kvällen och natten. Cirka 300 personer deltog. Men pojken är fortfarande inte är återfunnen och under onsdagen utökades sökinsatsen.

Polisen inledde under onsdagseftermiddagen en förundersökning med rubricering människorov. Det görs eftersom man inte vet var pojken befinner sig eller hur han försvunnit.

– Det betyder inte att vi vet att han blivit utsatt för brott. Vi har inte skäl att tro det trots att en förundersökning nu är inledd. Men det är nödvändigt för att vi ska kunna använda oss av tvångsmedel, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson och fortsätter:

– Han kan ju befinna sig inomhus i en fastighet någonstans och därför måste vi kunna gå in och titta efter honom där också.

Polisen vill att falkenbergarna ser över sina bodar och andra ställen där pojken kan ha gått in.

– Vi vill uppmana alla boende i Falkenberg med omnejd att kolla i sina bodar, skrymslen och vrår. Vi hinner inte titta igenom alla ställen så det vore tacksamt om man gör det, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Vi lägger alla resurser vi kan på att hitta honom.

Allmänhet som vill hjälpa till att leta hänvisas till Missing people som har sin uppsamlingsplats vid arenan.

Polisen har sin samlingsplats vid Vinbergs kyrka och använder både hundpatruller och helikopter i sökandet.

– Vi är på flera områden och söker. Både militären och Missing people är med oss, säger Peter Adlersson.

Under onsdagsförmiddagen stoppades tågtrafiken i Falkenberg för att söka igenom en tunnel i närheten av Tröingeberg. Efter cirka en timme var tunneln genomsökt och tågen släpptes på.

– Sedan kan det vara så att tågen kör med lägre hastighet under dagen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Polisen har varit i kontakt med kollektivtrafikbolag och sjukhus i området men det har inte gett några uppgifter om pojken.

Under onsdagskvällen fortsatte människor ansluta sig till Missing peoples sökinsats. Vid åttatiden på var cirka 400 personer ute för att söka efter pojken.

– Vi kommer fortsätta söka så länge han är borta och så länge polisen inte säger något annat, säger Tessan Jigfjord, pressansvarig för sökinsatsen.

Under torsdagsmorgonen hade fortfarande inga spår av pojken synts till.

Allmänheten uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 114 14 om man har uppgifter om var pojken kan befinna sig. Pojken uppges varit klädd i klarblå jacka och svarta skor med reflex. Han är cirka 140 centimeter lång med blont hår ner till öronen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här