Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Polisens avspärrning i hotellet efter rånet. Bild: Christina Wagner

Polisen om rånet: ”Utredningen har en huvudinriktning”

– Vi har uppslag, och just nu har vi en huvudinriktning i vårt arbete, säger förundersökningsledare Sverker Thorsson om rånet mot Falkenberg Strandbad i helgen.

Fem av polisens utredare jobbade under tisdagen med rånet mot hotellet. Och även om polisen inte vill släppa för många detaljer, till exempel om vad rånarna kom över, så konstaterar ändå Sverker Thorsson:
– Med tanke på att det krävts en rätt betydande planering och insats av rånarna, så är det inte något väldigt stort värde på det man kommit över.

Det rörde sig om i huvudsak kontanter som fanns i de tre kassaskåpen, som enligt Thorsson inte var fastlåsta i golv eller vägg men där i alla fall det största lär ha varit bökigt att lyfta därifrån. Man bedömer att rånarna förmodligen var igång med rånet i cirka 45 minuter, medan två män och en kvinna i personalen hölls bundna.
Uppenbart har rånarna, som var maskerade vid dådet, haft en förhandskunskap om vad de skulle tillgripa.
– Sen vet vi inte om rånarna också haft en detaljkunskap om att det till exempel firades ett bröllop på hotellet i helgen och om de i så fall trodde att det kanske var mycket pengar i omlopp, säger Thorsson.
Han vill för dagen inte besvara frågan om det fanns någon kameraövervakning, och om den i så fall gett något.

Men det fattas alltså inte uppslag för utredarna, och enligt Sverker Thorsson så följer man just nu en huvudinriktning. Några av tipsen ser man som användbara att jobba med.
– Jag är personligen rätt övertygad om att rånarna snabbt har gjort sig av med själva skåpen, det är ingenting man vill ha kvar i fordon eller bostäder, säger Sverker Thorsson.
Polisen är därför också intresserad av tips på lite längre håll från brottsplatsen, till exempel av fordon som möjligen kan sättas i samband med dumpning av skåpen.
Polisen måste nu skaffa sig ett tillräckligt starkt underlag och tydliga misstankar för att kunna göra tvångsingripanden i form av husrannsakan eller liknande. Och ju längre tiden går desto svårare är det sedan att hitta och knyta rångodset till de misstänkta personerna.
Därför är det inledningsvis bråttom. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här