Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En husvagn blev totalförstörd efter branden natten till måndagen. Branden kan utredas som misstänkt mordbrand. Bild: Håkan Johansson
En husvagn blev totalförstörd efter branden natten till måndagen. Branden kan utredas som misstänkt mordbrand. Bild: Håkan Johansson

Polisen om bränderna: ”Vi har vittnen”

En husvagn och två gräsområden sattes i brand i Falkenberg. Polisens utredare ser allvarligt på brotten där campingbranden kan rubriceras om till mordbrand.

Natten till måndagen började det brinna på flera ställen i Falkenberg. Bland annat totalförstördes en husvagn på Skrea camping. ”För oss som campingägare är det här jobbigt, man får en olustig känsla. Samtidigt är vi väldigt glada över att det inte spred sig”, sa Jan Westlund på Skrea camping.

Dessutom fick räddningstjänsten släcka två olika skogsbränder: en på Sommarvägen och en i närheten av rondellen på Hjortsberg. I anslutning till skogsdungen vid Sommarvägen ligger flera bostäder.

– Det är naturligtvis otrevligt, en brand i en husvagn kan få stora konsekvenser. Och det är likadant när det brinner på ett gräsområde i närheten av bostäder, säger Kristoffer Sixten, förundersökningsledare på polisen i Falkenberg.

Inledningsvis rubricerades branden på campingen som skadegörelse och bränderna i skogsområdena som allmänfarlig vårdslöshet. Men polisens utredare ser över de misstänkta brotten.

– Det skulle mycket väl kunna bli så, säger Kristoffer Sixten om att husvagnsbranden kan rubriceras som misstänkt mordbrand.

– Vi har varit på plats och dokumenterat. Vi håller förhör med vittnen och vi har vissa spår som vi jobbar efter. Vi tror ju att bränderna är anlagda, säger han.

Ni har alltså personer som sett något av värde?

– Vi har vittnen, mer än så vill jag inte säga i nuläget. I veckan kommer vi få mer klarhet i hur det gått till, säger Kristoffer Sixten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här