Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott. Bild: Håkan Johansson
Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott. Bild: Håkan Johansson

Polisen jobbar vidare med spår från skjutningen

Polisen fortsätter att hålla förhör och samla in tips efter skjutningen i Arvidstorp.
– Men vi har inte kommit närmare någon misstänkt, medger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på polisens avdelning grova brott.

Förutom vittnesuppgifter har polisen säkrat en del spår som det jobbas vidare med.

Som det tidigare rapporterats om så handlar det om flera hylsor, som har skickats till NFC, Nationellt forensiskt centrum, för analys.

– Jag vill inte gå in exakt på vad vi har för teknisk bevisning. Men från den här typen av brottsplats lämnas det alltid en del spår som vi har samlat in för teknisk undersökning, säger Lars-Gunnar Perlinger, som förstås har en förhoppning om att ett DNA-spår ska kunna leda till ett genombrott i utredningen.

Det har snart gått en vecka sedan kvinnan i 20-årsåldern blev skjuten i benet vid ytterdörren till sin bostad i Arvidstorp.

Polisens teori är att gärningsmannen därefter har hoppat över järnvägen och in på Södra Banvägen och därefter ner mot Kvekatorpsvägen.

Saknas motiv till skjutningen

Men det som försvårar utredningen är att polisen inte har fått fram något motiv till skjutningen trots att det har hållits förhör med den drabbade familjen.

– Vi måste utreda vidare vad det kan finnas för motiv. Men vi har inget konkret sådant, säger Lars-Gunnar Perlinger, som kommer att förlägga sin arbetsplats till Falkenberg under de närmaste veckorna.

– Sen är vi några till från avdelningen grova brott som jobbar med det här just nu. Hur länge vi har den här bemanningen brukar ge sig efter ett tag när allt material har samlats in.

LÄS MER: Polisen hittar inget motiv till skjutningen i Arvidstorp

LÄS MER: Ingen gripen för skjutningen i Arvidstorp

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här