Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
HETT SPÅR. Bänken som användes som murbräcka är ett hett spår i jakten på förövarna. Polisen tror att den kom till Nygatan redan under natten till fredag. Men var kommer den ifrån och hur kom den dit?

Polisen hetaste spår: "Två märkliga omständigheter"

Två märkliga omständigheter orsakar polisen huvudbry efter måndagsmorgonens kupp mot Klockmaster: en stulen bil och en parkbänk på vift. Nu hoppas utredarna på tips och iakttagelser.

Några misstänkta gärningsmän lyckades polisen inte spåra upp under måndagsmorgonen. Däremot vill utredarna redan nu räta ut ett par frågetecken.

Dels gäller det den parkbänk som högst troligt har använts som en murbräcka, en distans, mellan bilen och den forcerade entrén.

– Var kommer den ifrån. Vi tror att den kom dit redan under natten mellan torsdag och fredag. Det kan vara en slump, men det kan också vara så att någon har förberett detta, säger Johan Sundin, förundersökningsledare hos polisen i Falkenberg.

Och den hör inte hemma på Nygatan till vardags?

– Inte vad vi vet, säger han och uppmanar alla som vet något om bänken, eller hur den hamnade på Nygatan, att kontakta polisen.


Märklighet nummer två gäller en bil som parkerades slarvigt utanför kaféet Espresso House på Nygatan någon gång under lördagseftermiddagen. Bilen visade sig vara stulen och forslades bort av polisen under söndagen. Den stulna bilen var av samma modell som den bil som ett knappt dygn senare forcerade dörren till Klockmaster.

– Om någon har sett hur den kommit till platsen så kan det vara intressant. Det var en röd bil av samma typ som den som användes i natt. Den bör ha kommit dit någon gång efter att butikerna hade stängt på lördagen. Det behöver inte ha ett samband, men det kan ha det, säger Johan Sundin.


Polisen kommer att förhöra ett antal vittnen under måndagen men uppmanar samtidigt alla som kan ha upplysningar kring händelserna att ta kontakt. Fortfarande vet polisen exempelvis inte hur gärningsmännen lämnade platsen efter kuppen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här