Polisen fortsätter jakten efter knivattacken i Falkenberg

Över två veckor har gått sedan en kvinna i 80-årsåldern utsattes för en knivattack av en okänd gärningsperson. Trots att polisen till synes står still i utredningen fortsätter jakten på den skyldige.

ANNONS
|

– Vi fortsätter driva utredningen på bred front och har ännu inga misstänkta, konstaterar Cecilia Bergsten, chef på polisens avdelning för grova brott i Halland.

Misstankarna kvarstår mot den man i 50-årsåldern som tidigare satt gripen, skäligen misstänkt för försök till mord. Vilka bevis som gör att misstankarna kvarstår går Cecilia Bergsten inte in på.

– Vi vill helt enkelt komma lite längre i utredningen innan vi är beredda att ta bort någon som misstänkt, säger hon.

Kvinnan i 80-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Läget ses fortfarande som allvarligt men stabilt, enligt Cecilia Bergsten.

”Vi fortsätter arbetet oförtröttat”

Trots att det gått över två veckor sedan händelsen inträffade vid Smedjeholms reningsverk har polisen inte gett upp jakten på rätt gärningsperson. I dagsläget handlar utredningen främst om bearbetning av inkomna tips, förhör och samarbete med polisens tekniker.

ANNONS

– Vi ger inte upp på något sätt. Vi fortsätter arbetet oförtröttat. Faktum att det gått en tid försvårar absolut, men det påverkar oss inte nämnvärt. Vi fortsätter jobba på, avslutar Cecilia Bergsten.

ANNONS