Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polisen fortsätter ha extra bemanning i Falkenberg

Det har varit ett par oroliga veckor i Falkenberg. De grova brotten har avlöst varandra och i måndags blev det oroligt vid ett ingripande på Sloalyckan. Men polischef Christer Bartholdsson menar att läget är under kontroll.

– Nu har vi så mycket personal ute att jag skulle bli besviken om det inte är tryggt. Det är det vårt primära fokus nu, att skapa trygghet bland allmänheten.

Senaste tiden har det varit mycket för polisen i Falkenberg, en misstänkt bomb i en trädgård, skjutning på Sloalyckan och i helgen sköts en kvinna i benet.

Än så länge är det oklart om det finns någon koppling mellan de olika brotten men händelserna fick polisen att ta i med hårdhandskarna. Extra mycket poliser har setts till i Falkenberg och så kommer det fortsätta vara ett tag till.

– Den ökade bemanningen kommer att bestå ett tag till, minst veckan ut och sen tar vi ett omtag och ser vad som behövs. Vi vill inte låsa upp våra resurser men läget kan förändras fort, säger Christer Bartholdsson.

På det stora hela menar han att situationen i Falkenberg har lugnat ner sig och att invånarna kan känna sig trygga. Men i måndags uppstod däremot en stökig situation på Sloalyckan.

Enligt information från polisen på tisdagen ska fyra personer ha omhändertagits för störande av allmän ordning. Något som inte stämmer enligt Bartholdsson.

– De plockades in för ringa narkotikabrott men det blev lite stök och gap. Attityden vi känner av är ganska fientlig.

Fientlig på vilket sätt då?

– Det handlar om attityden mot våra medarbetare och framförallt när de ingriper. Det blir mycket ifrågasättande mycket gap och till och med vissa hot mot våra medarbetare.

På grund av detta var polisen på plats på Sloalyckan även under tisdagskvällen men bara för att vara synliga i området.

– Det var bättre under natten som var (läs tisdag till onsdag) och peppar peppar ta i trä så har det varit under kontroll de senaste dagarna.

Kan stöket på Sloalyckan kopplas till något av de allvarliga brotten som varit den senaste tiden?

– Nej, det vågar jag inte påstå.

Polisen går aldrig ut med exakt hur mycket extra resurser som sätts in men personal från hela länet är på plats i Falkenberg.

– Vi kan inte bara gå på Falkenbergspersonalen utan vi har tagit in personal från runt omkring. Men det gör vi ganska ofta och är inget ovanligt utan ibland sätter man in personal som kan jobba helt enkelt.

Läs mer: Polisen - ”Vi ska se till att inget mer händer”

LÄS MER: Kvinna skjuten i Falkenberg

LÄS MER: ”Vi hörde en kvinna skrika”

LÄS MER: Så reagerar falkenbergarna på brottsvågen

LÄS MER: Tre allvarliga brott inom loppet av några timmar

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här