Mordförsök i Smedjeholmen i Falkenberg.

Polisen förtegen om mordförsöket i Falkenberg

Det har snart gått en vecka sedan en kvinna i 80-årsåldern blev stucken med ett vasst föremål och fick allvarliga skador på en promenad i närheten av Smedjeholms reningsverk. Polisen är förtegen om hur utredningen kring mordförsöket går.

ANNONS
|

– Vi har i nuläget inte mycket nytt att säga. Vi jobbar brett och förutsättningslöst mot alla tänkbara spår, säger Cecilia Bergsten, som är chef på polisens avdelning för grova brott i Halland.

Hon berättar att polisen inte fått in speciellt mycket tips och att de fortsatt söker vittnen och iakttagelser kopplade till händelsen, som inträffade lördag den 18 juli vid 14-tiden.

— Vi efterlyser iakttagelser av personer och fordon runt Hästhagsudden i lördags, mellan klockan 12-15, säger Cecilia Bergsten.

Letar ni fortfarande efter en mindre mörk bil?

–Vi vill inte låsa fast oss vid något, alla typer av fordon och personer är av intresse.

ANNONS

Har ni några signalement av gärningspersonen att gå på?

— Nej, vi jobbar på bred front utan att låsa fast oss vid eventuella signalementsuppgifter.

Hur mår kvinnan?

– Det är allvarligt men stabilt.

Har ni kunnat höra henne?

— De detaljerna behåller jag för mig själv.

Har ni hittat något misstänkt vapen?

– Nej, inget vapen hittat ännu, säger Cecilia Bergsten.

Dagen efter mordförsöket greps en man i 50-årsåldern i en bostad i Halland. Han var då skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden. Mannen släpptes i tisdags efter att misstankarna försvagats under utredningens gång. Han har dock inte avskrivits helt från utredningen.

ANNONS