Polisen efterlyser kunder i Älvsered

Har ringat in hur dagen såg ut när mannen försvann den 1 maj. Men polisen vill ha mer information av fler kunder.

ANNONS
|

Polisens arbete att hitta mannen som försvann i Älvsered i våras fortsätter. Och bilden har klarnat hur dagen såg ut när mannen försvann den 1 maj.

– Via affärens kassaregister har vi fått fram vilka som varit och handlat där den 1 maj, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens avdelning för grova brott.

Det handlar om 25-30 personer som polisen lyckats få kontakt med och förhört.

– Vi har krympt tiden när han senast sågs den dagen. Det har varit jättebra, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Men nu vill polisen komma i kontakt med fler personer som handlat den dagen. De som använt kontanter vid sina köp.

ANNONS

– Vi vill gärna att de hör av sig till oss. Vi har fått en hel del information den vägen och vill gärna ta in iakttagelser om exempelvis hur det såg ut i butiken och vilka personer som fanns där, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Hallands Nyheter har tidigare berättat om blodspår som ska ha hittats i en lägenhet. Blodet har skickats till analys men något svar har polisen inte fått ännu. Sökandet efter mannen fortsätter också men än så länge har varken Missing People eller polisen lyckats hitta den försvunne mannen.

Vad händer mer i utredningen?

– Vi kommer höra en hel del personer igen som vi hörde i början av utredningen. Vi har ju fått in lite mer fakta sedan dess och kan ställa andra frågor, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Tre män sitter häktade misstänkta för människorov. Dessutom är en kvinna misstänkt men inte frihetsberövad. Fler personer kan dockligga bakom försvinnandet.

– Vi utesluter inte att fler varit inblandade, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Bakgrund: Försvinnandet i Älvsered

Den försvunne 40-åringen drev mataffären i Älvsered. Senast han sågs var 1 maj när han lämnade sitt hem på en ort några mil därifrån, för att åka till jobbet i Älvsered.

De som misstänks för att ha fört bort honom hör till hans bekantskapskrets och de är liksom den försvunne handlaren invandrare från annat land. Men såvitt en av advokaterna, Jan Ahlström, kan överblicka så verkar bekantskapen inte vara särskilt gammal, utan ha uppstått i Sverige.

Av central betydelse för utredningen, som lär ta månader, är om den försvunne mannen, eller kvarlevorna efter honom, kan hittas.

ANNONS