Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Polisen: "Det finns saker vi aldrig kommer få svar på"

Polisen har förståelse för familjens förtvivlan men står samtidigt bakom de beslut som fattats i utredningen.

Polisen i både Falkenberg och Halmstad är vid det här laget väl medvetna om familjens kritik.

– Jag vet inte riktigt vilken nivå som vi skulle kunna komma upp till för att motsvara deras krav, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg som berättar att dialogen med familjen har varit omfattande under utredningens gång.

Läs också: "Varför dog vår dotter?"


Nio månader efter det inträffade står polisen fast vid sina slutsatser. Utredarna tycker också att de har försökt att kommunicera och förklara de övervägningar som gjorts så långt det har varit möjligt.

– Till syvende och sist så är det tyvärr så att vissa saker som hände den natten kommer vi nog aldrig att få svar på vad som hände exakt i detalj. Det är frustrerande för oss och det är ännu mer frustrerande för familjen, säger Christer Bartholdsson.

Såväl grova brottsrotelns chef Cecilia Bergstén som utredarna i Falkenberg känner sig dock trygga med de beslut som fattats under utredningens gång även om sannolikhetsresonemang i många delar har fått ersätta entydiga fakta.

– Vi kan inte säga hur hon trillade ner från taket, eller ens om hon trillade med hundraprocentig säkerhet. Många gånger har utredningen landat i att det här är det sannolika skeendet, säger förundersökningsledaren Håkan Rolfsgård.


Helt klart är att utredarna i avgörande delar har lutat sig tungt mot uttalanden från rättsläkare och tekniker redan tidigt i utredningen. Det är slutsatser och analyser som familjen starkt ifrågasätter på flera punkter.

– Det skulle ju bli ett väldigt märkligt förfarande i vår bransch om vi vänder oss till olika expertiser och sedan när vi får deras analyser så skulle vi sätta oss och ifrågasätta allting, säger Christer Bartholdsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här