Polis söker vittne efter attack på busschaufför

En kvinna såg tre personer klottra inne i en buss och sa till chauffören. Därefter utbröt tumult och chauffören knivskars. Nu söker polisen kontakt med kvinnan och andra tänkbara vittnen från Falkenbergs station.

ANNONS
|

Det var på en ersättningsbuss mellan Kungsbacka och Falkenberg i fredags kväll vid 21-tiden som en kvinna upptäckte att tre personer klottrade längst bak i bussen.

När hon klev av bussen vid Falkenbergs station sa hon till chauffören om klottret. När samtliga resenärer lämnat bussen konfronterade chauffören de tre misstänkta klottrarna och tumult uppstod.

– Vi har en ganska god uppfattning om vad som händer, säger jourhavande förundersökningsledare på krimjouren som vill vara anonym.

Chauffören ska ha blivit knivskadad i armen. Men enligt krimjouren var skadorna lindriga och chauffören ska redan vara tillbaka i tjänst.

– Men våld med kniv är alltid livsfarligt, säger förundersökningsledaren på krimjouren.

ANNONS

Och det blev också dramatiskt när polisen skulle gripa den misstänkte 18-åringen.

– Han ville inte stanna kvar på platsen och det eskalerade så mycket att han nu är misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

18-åringen är förutom ovan nämnda brott också misstänkt för försök till mord, även om den rubriceringen kan ändras till grov misshandel.

Polisen söker nu vittnen från Falkenbergs station. Framför allt är de intresserade av att komma i kontakt med kvinnan som slog larm om klottringen.

– Det är inte säkert att hon vet att det uppstått tumult. Hon och alla andra hade klivit av bussen då och skulle ta ett tåg söderut. Vi vill gärna att man hör av sig till oss man varit på plats och sett något.

– Det kan vara en liten uppgift som för oss kan betyda mycket och bekräfta ett händelseförlopp, säger jourhavande förundersökningsledaren.

Tidningen har varit i kontakt med Asige Buss, bolaget där chauffören arbetar, som dock inte vill uttala sig om händelsen.

– I dagsläget har vi valt att inte lämna några kommentarer. Vi hänvisar till den utredning som pågår, säger Linus Håkansson, ansvarig på Asige Buss.

Häktningsframställan till tingsrätten ska ske senast klockan tolv på tisdag.

ANNONS
ANNONS