Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Polis larmade till minkfarm - maskerade aktivister på plats

Polisen hade fått in flera larm om att maskerade aktivister befunnit sig på minkfarmen i Glommen. Tre polisbilar skickades till platsen under lördagseftermiddagen.

Aktivister från Djurfront befann sig på lördagseftermiddagen vid minkfarmen i Glommen. Enligt deras talesperson Olle Andersson, som HN har pratat med, var det för att dokumentera verksamheten. Ingen skadegörelse har rapporterats in i samband med händelsen vid minkfarmen men polis kallades till platsen.

— Vi är på plats nu för att se till att det inte händer något olämpligt. Vi tittar på om de har något tillstånd och om pandemilagen efterföljs, sa Christer Fuxborg strax efter att polisen kommit fram.

Strax efter 15 lämnade aktivisterna minkfarmen utan något ingripande av polis. I stället tog de sig in till Falkenbergs centrum.

Elva aktivister från Djurfront tågade ett varv i centrum, under polisens uppsikt, innan de ställde sig på Stortorget. Budskapet var att stänga ner minkfarmen i Glommen. Händelsen gick lugnt till men efteråt omhändertog polisen talespersonen Olle Andersson för att göra en identifiering på honom.

– Det här är inte en tillståndsgiven demonstration. Händelsen är anmäld som brott mot ordningslagen, säger Boris Iseborn, på polisen i Falkenberg.

Djurfront har vid flera tillfällen demonstrerat vid minkfarmen. Enligt talesperson Olle Andersson kommer de fortsätta med sina demonstrationer i Glommen.

– I dag kommer vi inte agera något mer här i Falkenberg men det kommer bli fler gånger i framtiden. Vi vill testa nya gränser för att se vad som är effektivt, säger han.

HN har sökt ägarna av minkfarmen i Glommen utan resultat.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här